9 січня 2019 року став знаковим днем для кожного українця. Ще б пак, кожен житель країни почав відчувати стабільність, адже вперше за 5 років Україна закінчила рік з інфляцією нижче 10%. Ось тільки радіти довелося недовго, так як вже найближчим часом істотно збільшаться ціни абсолютно на все.

Так, екс-міністр фінансів Ігор Уманський у своєму Telegram спрогнозував новий виток інфляції, з яким збільшаться ціни на продукти харчування, а також на 40-70% збільшаться тарифи на опалення.

Вся справа в тому, що набагато дорожче стане обходитися зміст бізнесу і його власники будуть компенсувати додаткову витрату за рахунок кінцевих покупців.
"Дуже відчутно зросте ціна для бізнесу, а бізнес перекладе ці збитки на ціни. Виросте на все, від продуктів харчування до комуналки. Отже, згодом населення таки заплатить за все. Тому нас чекає новий виток інфляції", - написав Ігор Уманський.

Крім того, експерт вважає, що платоспроможність кожного українця впаде на 20-30% і особливо це падіння відіб'ється на пенсіонерах, так як "для них ні девальвація, ні стабільність з жахливою інфляцією не несуть нічого хорошого".

Нагадаємо, в січні-липні інфляція склала 6,5%, а держбюджет на 2021 рік передбачає зростання споживчих цін (грудень до грудня попереднього року) на рівні 7,3%. При цьому економіст не виключає, що в другому півріччі 2021 року інфляція в Україні вперше майже за три роки перевищить 10%. І найсумніше, що зараз ніхто не може гарантувати, що інфляція швидко вляжеться сама по собі, без допомоги держави і НБУ.

Так, цукор за останній рік зріс у ціні на рекордні 83,5%, соняшникова олія - на 79%, яйця - на 33%, газ - на 164,5%.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про підвищення тарифів на комунальні послуги.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Також писали, що українцям розповіли, як їх можуть позбавити субсидій.

Нагадаємо, що українцям блокуватимуть картки через борги по комунальних платежах.