Настав сезон білокачанної капусти, і багато господинь наважуються на заготівлі на зиму, у тому числі на квашення цього корисного овочу.

Щоб процес ферментації проходив гладко, важливе значення має правильне дозування солі. Як відомо, недолік чи надлишок цієї спеції може негативно позначитися на результаті.

Для успішного квашення рекомендується дотримуватися класичних пропорцій.

На кожний кілограм капусти потрібно приблизно 25 г солі, що приблизно дорівнює одній столовій ложці. Це дозволить досягти оптимального балансу та отримати смачну та збережену квашену капусту.

Не менш важливо пам'ятати, що не всі солі підходять для квашення.

Використання солі з різними добавками, такими, як йод або інші домішки, може негативно вплинути на процес. Тому варто уникати солей, збагачених йодом, а також адигейської солі.

Щоб уникнути неприємних сюрпризів під час підготовки заготовок слід купувати звичайну кухонну сіль без додаткових добавок. Ця проста порада допоможе вам насолодитися смаком квашеної капусти в холодну пору року, без зайвих турбот.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Читайте також: