Рак є однією з найпоширеніших причин смертності у світі, і безсумнівно, дієта відіграє важливу роль у запобіганні цій тяжкій недузі.
Про дієту, здатну знизити ризик раку, ділиться досвідом дієтолог Ольга Безугла у своєму Instagram.
Експерт наголошує, що різні фактори можуть сприяти хронічним захворюванням, включаючи різноманітні форми онкології. Взаємозв'язок між ризиком раку та дієтою досить складна, але вже існує деяка кількість продуктів, що підвищують ймовірність розвитку цього захворювання.
Можливі причини:
-
Червоне та оброблене м'ясо:
- У 2015 році Міжнародне агентство з дослідження раку визнало оброблене м'ясо канцерогенним, а необроблене червоне м'ясо - "ймовірно" канцерогенним.
- Збільшення споживання обробленого м'яса до 60 г на день та червоного м'яса до 150 г на день підвищує ризик колоректального раку на 20%.
- Пов'язані з процесом приготування речовини за високої температури можуть ініціювати розвиток ракових клітин.
-
Ультраоброблені продукти:
Популярні новини заразСнігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
- Включають інгредієнти, що пройшли промислову обробку, такі як ізолятори білка, гідрогенізовані олії, сироп кукурудзяний з високим вмістом фруктози та інші.
- Багаті насиченими жирами, доданими цукрами та сіллю, але низькі за вмістом клітковини, вітамінів та мінералів.
-
Дієти з високим вмістом солі:
- Можуть збільшити ризик раку шлунка, особливо за наявності бактерії Helicobacter pylori.
- Інфекції, спричинені цією бактерією, значно збільшують ймовірність раку шлунка.
Дієтолог підкреслює, що дослідження про взаємозв'язок дієти та ризику раку продовжуються, і ще потрібно багато часу для того, щоб повністю зрозуміти, як вибір продуктів впливає на розвиток онкологічних захворювань. Однак усвідомлений вибір їжі може стати важливим кроком у запобіганні даній небезпечній хворобі.
Читайте також:
Дієтологи нам брехали, що це шкідливо: що можна з'їсти на ніч без негативного впливу на здоров'я
Вона є на кожній кухні і ми їй користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд
Є в будь-якому магазині: названі продукти, які корисні для "залізного" чоловічого здоров'я