Не знаєте чим порадувати своїх гостей у свято Нового року? Пропонуємо вам приготувати п'яний десерт з виноградом! Це не просто чудова та оригінальна страва, а й справжня традиція в Іспанії та Мексиці, де вважається, що опівночі потрібно встигнути з'їсти 12 виноградинок, щоби щомісяця наступного року був наповнений щастям.

Про це пише сайт Shuba.

Давайте докладно розглянемо, як приготувати цей "п'яний виноград".

Отже, вам знадобиться:

  1. 1кг зеленого винограду.

  2. 750 мл игристого вина Prosecco.

    Популярні новини зараз

    Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

    Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

    Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг

    Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить

    Показати ще
  3. 120 мл горілки.

  4. Половина склянки цукру.

Процес приготування починається з того, що виноград ретельно відокремлюється від гілочок і ретельно миється. Потім створюється особливий "настій" - горілка змішується з Prosecco, і рідиною, що вийшла, заливаються виноградинки. Майбутньому десерту необхідно дати настоятися і для цього поміщаємо його в холодильник на мінімум три години.

Далі виливаємо горілку та Prosecco в інший посуд. Виноград акуратно викладається на друшляк, обсушується серветками. Після цього він переміщається у глибоку миску, де його посипають цукром.

Уважно перемішуємо, щоб кожна виноградинка наситилася цукром. Після цього миска з майбутнім десертом вирушає до холодильника, де виноград повинен настоятися від 3 до 8 годин.

Перед подачею десерту на стіл його слід ще раз потрясти. Виноград повинен бути повністю покритий цукром, і тоді вашим гостям припаде до смаку ця дивовижна страва. Насолоджуйтесь не лише смаком, а й атмосферою чарівного свята!