Не знаєте чим порадувати своїх гостей у свято Нового року? Пропонуємо вам приготувати п'яний десерт з виноградом! Це не просто чудова та оригінальна страва, а й справжня традиція в Іспанії та Мексиці, де вважається, що опівночі потрібно встигнути з'їсти 12 виноградинок, щоби щомісяця наступного року був наповнений щастям.

Про це пише сайт Shuba.

Давайте докладно розглянемо, як приготувати цей "п'яний виноград".

Отже, вам знадобиться:

  1. 1кг зеленого винограду.

  2. 750 мл игристого вина Prosecco.

    Популярні новини зараз

    Спекотне літо? Турецький лимонад "без варки", рецепт свіжості, що охолоджує, за 5 хвилин

    Пенсії, нові зарплати, ціни на продукти, курс валют, євро, долар, виплати та скасування пільг: липень ошелешить

    Зарядка не допомогла: Оля Полякова заснула прямо на сцені, а Єфросиніна не змовчала

    На блокпостах забиратимуть права: кого це торкнеться і до чого тут мобілізація

    Показати ще
  3. 120 мл горілки.

  4. Половина склянки цукру.

Процес приготування починається з того, що виноград ретельно відокремлюється від гілочок і ретельно миється. Потім створюється особливий "настій" - горілка змішується з Prosecco, і рідиною, що вийшла, заливаються виноградинки. Майбутньому десерту необхідно дати настоятися і для цього поміщаємо його в холодильник на мінімум три години.

Далі виливаємо горілку та Prosecco в інший посуд. Виноград акуратно викладається на друшляк, обсушується серветками. Після цього він переміщається у глибоку миску, де його посипають цукром.

Уважно перемішуємо, щоб кожна виноградинка наситилася цукром. Після цього миска з майбутнім десертом вирушає до холодильника, де виноград повинен настоятися від 3 до 8 годин.

Перед подачею десерту на стіл його слід ще раз потрясти. Виноград повинен бути повністю покритий цукром, і тоді вашим гостям припаде до смаку ця дивовижна страва. Насолоджуйтесь не лише смаком, а й атмосферою чарівного свята!