Сучасна людина живе в прискореному ритмі, коли за день потрібно переробити десятки справ, встигнути зустрінеться з друзями, приділити час сім'ї. Іноді часу на готування їжі просто не залишається, і найкращим виходом із ситуації є заморожені напівфабрикати.
Однак медики попереджають, не всі продукти придатні до вживання після заморозки.
Фахівці назвали ряд замороженої їжі, яка не принесе ніякої користі й може навіть нашкодити:
Макарони
Пасту, макарони та інші страви такого плану краще їсти свіжими. Тим більше, що на приготування тих же макаронів йде 5-7 хвилин. Заморожені макарони втратять свої смакові якості, а після розігріву будуть липкою жахливою масою.
Але все ж якщо ви зважилися на подібний експеримент, то макарони слід трохи недоварити, інакше при розігріві вони стануть занадто м'якими. Також варто додати трохи оливкової олії, щоб макаронини не злипалися.
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Яйця в шкаралупі
У яйці близько 76 відсотків води. Тому якщо його заморозити, то шкаралупа здатна лопнути, а всередину проникнути бактерії з поверхні шкаралупи.
Желатинові страви
Желатин після розморожування починає кристалізуватися. В результаті ніякого смаку, форми та корисних властивостей желатинового продукту.
Консерви
Не рекомендується зберігати консерви при низькій температурі, тим більше заморожувати їх. При цьому вміст банок збільшується в об'ємі, що призводить до їх здуття. Вживати вміст банок після цього не можна.
Соус
Будь-які підливи та соуси не стануть краще, якщо їх заморозити. Якщо в продукті є борошно або кукурудзяний крохмаль, то після заморозки трапиться його розшарування. Краще соуси зберігати в холодильнику, а не в морозилці.
Варена картопля
Шматочки відвареної картоплі покриваються слизом в морозилці, а потім чорніють.
Авокадо
Продукт втратить свою кремову ніжну текстуру і половину своїх корисних властивостей. Ідеально зберігати його не більше 2 днів в герметичній упаковці в холодильнику.
Молоко, сметана, йогурт
Молоко або інший молочний продукт навряд чи залишаться такими ж, якими вони були до заморожування. Деякі молочні продукти можуть згорнутися, а це загрожує харчовим отруєнням.
Раніше "Нyser" писав про те, які продукти збільшують тривалість життя.
Також наш портал повідомляв, експерти виявили в Україні курятину з сальмонелою.
Нагадуємо, експерти розповіли, чому так важливо відмовитися від насіння раз і назавжди.