Технологія безвідходного виробництва на кухні – показник дбайливості господині. Запропонований рецепт биточків на сніданок – чудовий спосіб "утилізації" вчорашньої рисової каші. Загусла наступного дня якраз до потрібної консистенції, вона стане відповідним продуктом для смажених битків.

Для приготування биточків в першу чергу потрібно зварити в'язку круту кашу з рису, молока, солі і цукру:

  • 200 г промитого рису;
  • 1 ст.л. сахара;
  • 0,5 ч.л. рік;
  • 200 мл води;
  • 200мл молока.

Варити до готовності на середньому вогні.

Коли каша готова, остудити її до теплого стану.
Повністю охолоджувати не варто, тому що биточки з теплого рису краще ліпитися і не розтріскаються під час обсмажування.

У трохи теплу кашу розбиваємо 3 яйця і розмішуємо масу до однорідності. Найкраще це робити блендером.

Мокрими руками ліпимо кульки. Із запропонованої кількості продуктів має вийти 15 штук.

Популярні новини зараз

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Обвалюємо їх у панірувальних сухарях і надаємо форму биточків.

Викладаємо готові биточки на розігріту сковорідку, підсмажуємо з одного боку до золотистої скоринки, перевертаємо, накриваємо кришкою і доводимо до готовності.

Викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

До речі, добре смажити биточки на масляній суміші - в сковороду наливаємо олію і відразу ж кладемо вершкове, нагріваємо. Адже якщо смажити лише на рослинному, смак биточків буде не повним, а якщо тільки на вершковому — воно підгорятиме.

Подаються такі биточки зі сметаною, будь-яким варенням чи ягідним киселем.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт