ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ гуцульського борщу:
- свинячі реберця - 1300 г.
- копчені реберця - 700 г.
- вода - 7 літрів
- морква - 3 шт.
- кормовий квашений буряк (або смугастий буряк, або якщо нема цукровий) - 3 шт.
- смалець - 1,5 столова ложка
- цибуля - 3 шт.
- лавровий лист - 4 шт.
- чорний перець горошком - 10 шт.
- буряковий квас - 100 мл.
- орегано - 1 щіпка
- чебрець - 1 пучок
- сіль - 1 столова ложка кріп - 1 пучок
Свіжі свинячі ребра замочуємо у холодній воді на пів години
Підкопчені реберця замочуємо теплою водою на 20 хвилин
Після того, як ребра вимокли, перекладаємо їх у каструлю та заливаємо водою
Моркву миємо, відчищаємо від шкірки та натираємо на дрібній тертці.
Коли вода закипіла, зливаємо квас з банки, а квашені буряки додаємо до бульйону
Не пізно посадити: 9 культур, які точно встигнуть дати врожай, якщо посадити їх у червні
Парад планет 2025: які знаки Зодіаку чекає на потужний прорив і успіх
Перерахунок пенсій під загрозою: кого залишать без надбавок
Мобілізація чоловіків передпенсійного віку: правила для 50+ посилюються – ТЦК вже готові
В розігріту пательню додаємо смалець та нарізану цибулю. Постійно помішуємо
Додаємо моркву, перемішуємо та тушкуємо приблизно 30 хвилин на середньому вогні
За 30-40 хвилин кидаємо лаврове листя і чорний перець горошком. Якщо в борщику забракне кислинки, то можна ще додати бурякого квасу, який залишився від буряків. Також додаємо орегано та чебрик.
Якщо не вистачає борщу кислинки додаємо буряковий квас
В борщ додаємо орегано та чебрець
Солимо борщ за смаком
Дістаємо ребра, відділяємо м'ясо від кісток та дрібно нарізаємо. Повертаємо м'ясо в борщ
Додаємо тушковану моркву з цибулею до борщу та даємо покипіти декілька хвилин
Додаємо дрібно нарізану зелень