Кабачки за цим рецептом виходять дуже ароматними, пряними, хрусткими. Готуються кабачки легко та просто!

Інгредієнти (у дужках вказані інгредієнти на 1 літрову банку):

  • 1,7 кг. кабачків;
  • 6 зубчиків часнику (2 зубчики);
  • 9 гілочок кропу (3 гілочки);
  • 6 листків вишні (2 листки);
  • 1 великий лист хрону;
  • 3 гілочки петрушки (1 гілочка);
  • 6 листків лаврового листа (2 листки);
  • 15 шт. перцю чорного горошком (5 горошин);
  • 6 шт. перцю запашного горошком (2 горошини);
  • вода;
  • 3 ст. л. цукру з гіркою = 75 г (1 ст. л. цукру з гіркою = 25 г);
  • 3 ст. л. соли без горки = 45 г. ( 1 ст. л. соли без горки = 15 г.);
  • 3 ст. л. 9% оцту = 45 мл. (1 ст. л. 9% оцту = 15 мл).

З указних інгредієнтів виходить 3 літрові банки.

На самому початку потрібно простерилізувати 3 літрові банки та кришки до них зручним для кожного способом.

Молоді кабачки миємо та нарізаємо шайбами ​​товщиною приблизно 1 см.

У підготовлені (стерилізовані) банки розкладаємо кабачки.

Заливаємо їх окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.

Популярні новини зараз

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців

Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

Показати ще

Першу воду з кабачків потрібно злити, а кабачки вдруге залити свіжим окропом, накрити кришками і залишити так на 7-10 хвилин.

Воду потрібно злити в каструлю та закип'ятити. А тим часом у кожну баночку додаємо цукор, сіль та оцет. Заливаємо окропом і закочуємо стерильними кришками.

Банки з кабачками перевертаємо, укутуємо до повного остигання.

Читайте також:

Ідеально підходять під м'ясо та птицю: рецепт пікантних маринованих слив

Смачніше не вигадаєш: рецепт маринованих помідорів з морквяним бадиллям

Ідеальна консервація на осінь та зиму: як приготувати заправку "Полтавська". Рецепт