На 3-х літрову банку:
- помідори-скільки увійде до банку;
- 4-6 кущиків морквяного бадилля;
- сіль-1 ст.л;
- цукор-5 ст.л.;
- оцтова кислота 70%-1ст.
Насамперед слід простерилізувати банки, прокип'ятити кришки, промити овочі та бадилля у проточній воді.
Секрет! До того, як консервувати помідори з морквяним бадиллям, потрібно кожен плід наколоти зубочисткою в області плодоніжки. Достатньо 3-4 проколів, щоб помідорки при нагріванні не лопалися і з них вільно виходило повітря.
Особливість рецепту в тому, що не потрібно використовувати класичний набір спецій та прянощів для консервування. Не знадобиться ні кріп, ні часник, ні лавровий лист.
Наповнюємо банки помідорами до самого шийки.
Заливаємо помідори чистою окропом (без добавок). І так даємо “настоятися 15-20 хвилин. Банки мають бути накриті кришками.
Нові графіки відключення світла: все кардинально зміниться
Кацурін був в залі? Надя Дорофєєва вперше за довгий час зробила це з "колишнім", який вийшов до неї просто на сцену
Зробіть цей манікюр вже у грудні: які кольори принесуть успіх із грошима
Олексій "Позитив" Завгородній зізнався про імена для дітей з Сахневич: "Я за двійнят..."
Після цього воду зливаємо в раковину – вона більше не потрібна.
Далі прямо в банку засипаємо сіль та цукор за рецептом.
Заливаємо в банки знову чистий окріп, залишаючи місце для оцту. Його теж додаємо безпосередньо до банку.
Закочуємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо на добу, щоб консервація остигала під шубою.
До речі, знімати першу пробу можна не раніше ніж через 4 місяці, а краще почекати 5-6 місяців. За цей час бадилля встигне передати плодам той самий характерний смак, який і робить цю заготівлю незвичайною та унікальною. І не хвилюйтеся, смаку моркви не буде.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт