На 3-х літрову банку:

  • помідори-скільки увійде до банку;
  • 4-6 кущиків морквяного бадилля;
  • сіль-1 ст.л;
  • цукор-5 ст.л.;
  • оцтова кислота 70%-1ст.

Насамперед слід простерилізувати банки, прокип'ятити кришки, промити овочі та бадилля у проточній воді.

Секрет! До того, як консервувати помідори з морквяним бадиллям, потрібно кожен плід наколоти зубочисткою в області плодоніжки. Достатньо 3-4 проколів, щоб помідорки при нагріванні не лопалися і з них вільно виходило повітря.

Особливість рецепту в тому, що не потрібно використовувати класичний набір спецій та прянощів для консервування. Не знадобиться ні кріп, ні часник, ні лавровий лист.

Наповнюємо банки помідорами до самого шийки.

Заливаємо помідори чистою окропом (без добавок). І так даємо “настоятися 15-20 хвилин. Банки мають бути накриті кришками.

Популярні новини зараз

Війна триватиме ще роки: ветеран пояснив, чому мирні переговори – лише "танці" на крові

Фінал "Холостяка" з Тарасом Цимбалюком: хто стане його обраницею та коли ми про все дізнаємось

Чому морква гірчить у червні: помилка, яку роблять 9 із 10 дачників

Одна прикраса в новорічну ніч і гроші самі знаходять вас: що надіти кожному знаку Зодіаку, щоб 2026 рік став багатим

Показати ще

Після цього воду зливаємо в раковину – вона більше не потрібна.

Далі прямо в банку засипаємо сіль та цукор за рецептом.

Заливаємо в банки знову чистий окріп, залишаючи місце для оцту. Його теж додаємо безпосередньо до банку.

Закочуємо банки кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо на добу, щоб консервація остигала під шубою.

До речі, знімати першу пробу можна не раніше ніж через 4 місяці, а краще почекати 5-6 місяців. За цей час бадилля встигне передати плодам той самий характерний смак, який і робить цю заготівлю незвичайною та унікальною. І не хвилюйтеся, смаку моркви не буде.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт