Голубці - це дуже популярна страва в українській кухні. Без них не обходиться жодне традиційне весілля, Різдвяні чи Великодні свята. Святкові голубці готують з м'ясом та рисом, а на Святий вечір, готують пісні голубці з грибами. Крім того, голубці можна готувати з пшоном, гречкою, картоплею, грибами чи їхніми комбінаціями. Ось один з таких рецептів.

іНГРЕДІЄНТИ

капуста 1 шт

Начинка:

  • морква 1 шт;
  • цибуля 1шт;
  • картопля 1кг;
  • фарш 250 г;
  • сіль, перець,часник, солодка парика до смаку...

Підливка:

  • морква 1шт;
  • цибуля 1шт;
  • печериці 5 шт;
  • сметана 5 ст л;
  • вода 100 мл;
  • сіль, перець, паприка до смаку

Насамперед готується капустяне листя. Для цього з капустини потрібно зняти верхні листки та вирізати качан. Далі проварюємо її в киплячій воді, щоб листки пропарилися і відставали один від одного. Капусту у воді періодично перекручуємо, щоб вода потрапила між листки. Коли качан капусти проварився кілька хвилин поступово знімаємо листки і складаємо на одну купку, чи в окрему посудину.

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

Для приготування начинки ріжемо дрібно цибулю, а моркву натираємо на середній тертці і тушкуємо на сковорідці.

Тремо на терці помиту, обчищену картоплю. Пришвидшити цю справу допоможе кухонний комбайн.

Для начинки змішуємо картоплю, фарш та підсмажену зажарку. Додаємо приправи та ретельно перемішуємо.

Далі дно широкої каструлі потрібно встелити кількома капустяними листками.

Начиняємо капустяні листки начинкою, складати голубці у каструлю і тушкуємо на маленькому вогні 1,5 год.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт