Сезон свіжих овочів - це спекотна пора для всіх господарок. Ні для кого не секрет, що в літній період, на кожну родину чекає спекотна кухня і море сезонних овочів, які потрібно законсервувати, замаринувати або заквасити. Оригінальний смак мають консервовані помідори з оксамитами (чорнобрівцями).
На 3-х. л. банку необходимо:
- 4-5 шт. квітів чорнобривців;
- 4 ст.л сахара;
- 2 ст.л.соли;
- 60 мл.оцту;
- 3 таб.аспірину.
Насамперед потрібно підготувати баночки - для цього ретельно миємо їх із содою і добре обполіскуємо під проточною водою.
Помідори краще брати маленького розміру, щільні на дотик, без чорних цяток.
Помідори промиваємо та укладаємо у баночки. Приблизно до центру банки додаємо промиту квітку чорнобривця.
Далі заливаємо окропом помідори та залишаємо на 15 хвилин, після чого воду зливаємо і знову кип'ятимо.
Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
У банку додаємо сіль, цукор та оцет, заливаємо окропом.
Закатати, перевернути банки та укутати.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт