Для того, щоб продукти були смачними та приносили максимальну користь, їх потрібно правильно зберігати. Більшість людей складають усі покупки у холодильник, сподіваючись продовжити термін придатності, але це не завжди виправдано.

Так, мало хто знає, але холодильник має кілька істотних недоліків, через які там можна зберігати не всі продукти:

  • підвищений вміст вологи;
  • замкнутий простір;
  • погана циркуляція повітря;
  • низькі температури (які завжди корисні для овочів).

Насамперед у холодильнику не варто зберігати цибулю . Вся справа в тому, що вологість повітря всередині камери сприяє розмноженню бактерій та утворенню плісняви ​​і , зрештою, цибуля стане м'якою. Крім того, холод сприяє зростанню пагонів із цибулини.

Що ж стосується очищеної цибулі, навпаки - краще зберігати її в контейнерах, що закриваються, все в тому ж холодильнику.

Поза холодильником банани краще зберігають поживні речовини, низькі температури уповільнюють процес дозрівання цих фруктів.

Помідори , як не дивно, теж не любителі холоду. Ягоди втрачають свою пружність і насолоду, перестають бути соковитими. Краще залишити помідори на балконі у кошику під рушником.

Популярні новини зараз

На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Урожай буде найбільшим серед сусідів: які 3 дерева потрібно висадити у листопаді і як правильно це зробити

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Показати ще

Зберігання меду в холодильнику безглуздо, так як це натуральний продукт і, якщо він знаходиться в банку, що щільно закручується, то простоїть вічність. За низьких температур мед швидше зацукровається і стає дуже твердим. Після цього просто так ложечку меду в чай ​​ви не покладете.

Шоколад рекомендується поміщати в холодильник, якщо він розтанув, щоб він прийняв колишню форму. Але якщо плитка не тане за кімнатної температури, то в цьому немає необхідності.

Оцет - це свого роду приправа, і як більшість з них не потребує низьких температур. Все через кислотні речовини, що містяться в оцті. До складу оцтів, трохи більш вибагливих до кімнатної температури, входять зелень, часник, цибуля. Якщо ви сумніваєтеся, чи ставити пляшечку з оцтом у холодильник, просто прочитайте склад продукту.

Також експерти не радять зберігати в холодному місці спеції, арахісову олію, авокадо, яку краще порізати на дрібні шматочки, горіхи та сухофрукти, а також заправку для салатів, персики, м'яту, петрушку, кріп та базилік.

Читайте також:

ЗСУ захопили "гордість Путіна": до цього "світився" лише у Сирії

Син Софії Ротару розповів, як вона відсвяткувала ювілей в Україні: "Тіст "за мир" та поганий настрій"

Який виглядав перший мікроавтобус "Запорожець". Прототип, який не пішов у серію