Через перепад температур і особливо після миття цілком може зледеніти кришка горловини, яка у більшості моделей закручується, як пробка у пляшки. Крім того, нерідкі випадки, коли зледеніває трос, через який наводиться рух металевий запор після віджимання відповідного важеля в салоні і навіть пластикові клямки лючка бензобака. Тому кожен водій має знати, що у таких випадках робити.

Зазвичай можна почути наступні поради щодо розморожування лючка та кришки горловини паливного бака: відігрійте стулку або кришку руками. Подихайте на лючок.

Якщо замерзла личинка замку, нагрійте ключ запальничкою і спробуйте просунути його всередину свердловини. Все добре, але нерідко такі очевидні заходи не спрацьовують.

Нерідко буває досить кілька разів натиснути на кришку бензобака, трохи втиснувши її, щоб крига потріскалася і перестала її утримувати.

Іноді є сенс скористатися підручними інструментами типу тонких викруток або лінійок. Але в цьому випадку треба стежити, щоб не пошкодити ЛКП.

До речі, допомогти у вирішенні вихлопні гази автомобіля. Для цього можна скористатися шлангом відповідного діаметра, який потрібно буде направити або на лючок або на кришку горловини.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

- Залишається питання, де дістати, або з чого зробити шланг. Добре, якщо він продається на АЗС? А якщо немає? Теоретично таку трубку можна скрутити з гумових автомобільних килимків і закріпити дротом. При цьому ідеально, якщо вам нададуть допомогу інші водії – підганять свою машину до вашої так, щоб відстань від вихлопної труби до паливного бака була мінімальною, пише «РГ». - Пам'ятайте також, щоб під час такої процедури не варто дихати шкідливими вихлопами.

ОБІГРІВ І РОЗМОРОЗУВАННЯ

Якщо проблема в замерзлій личинці замку, ситуацію може врятувати коктейльна трубочка або навіть стрижень або корпус авторучки. Засовуємо або притуляємо такий інструмент до заморожених елементів та дуємо. Дивно, але часто такий спосіб спрацьовує.

Можна використовувати і окріп – попросити його до будівлі АЗС. Підійде також склянка з гарячою кавою. Якщо це неможливо, купіть пластикову пляшку води та налийте в неї гарячу воду з крана. Цю пляшку або склянку прикладайте до люка або кришки багажника, доки вони не відігріються.

Врятувати може звичайна незамерзайка, якою потрібно ґрунтовно пролити лючок або кришку горловини. Якщо номер не вдався, пошукайте на заправній станції будь-який засіб зі рідиною, що містить спирт, - такі з великим ступенем ймовірності повинні там продаватися. Цим хімікатом потрібно буде обробити лючок або кришку, потроху ворушачи конструкцію. Можливо, допомогу з розморожування надасть і буквально всюдисуща WD-40, а може й горілка, а також інші міцні напої, які знову ж таки потрібно буде вилити на елементи паливного бака.

Читайте також:

Куля "прошив" голову: командир російської авіабази, з якої злітають літаки для обстрілів України, втратив сина

Адже про це не всі знали: хто з українців може отримувати пенсію у розмірі 8000 гривень

Українцям у Польщі збільшують виплати: кому і на скільки