Мало хто з автолюбителів знає, але за часів СРСР інженери німецького автоконцерну Porsche співпрацювали з Волзьким автозаводом. Так, нещодавно про це написали в соцмережі Instagram з облікового запису музею Porsche, опублікувавши невідомий раніше ескіз, на якому був показаний перспективний автомобіль марки Lada у виконанні інженерів компанії Porsche.

На картинці, опублікованій музеєм Porsche, зображено двооб'ємний автомобіль, який мав стати або коротким універсалом, або хетчбеком зі збільшеним багажним відділенням. Саме так за задумом німців має бути виглядати "народний" автомобіль для громадян СРСР

Унікальний рисунок датований 1975 роком.

Головною "фішкою" німецького дизайну машини можна відзначити фари, виконані у круглій формі, як на ВАЗ-2103 та ВАЗ-2106. Це рішення, зважаючи на все, було продиктовано бажанням уніфікації автомобіля з уже існуючими на той момент Lada.

При цьому відомо, що формально інженери PorscheEngineering приєдналися до проекту Lada Samara лише 1979 року. Але, як бачимо, фахівці німецького автоконцерну почали співпрацювати із Волзьким автозаводом набагато раніше. Так, наприклад, у 1976 році в Porsche також пропонували модернізувати модель ВАЗ-2103, яка за задумом німецької компанії мала позбавити "трійку" хромованих елементів та металевих бамперів, а також змінити її дизайн решітки радіатора та передньої консолі.

Популярні новини зараз

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Радянська сторона поданий проект не оцінила, відхиливши його. На той момент у "ВАЗу" вже був готовий ВАЗ-2106, який був більш простий і дешевий автомобіль у виробництві.

Читайте також:

Простим громадянам їх не продавали: на які радянські машини ставили коробку-автомат.

Водії вже нервують: автомобільний газ знову подорожчав, вже є проблеми із заправкою машини

Відразу й не додумаєтесь: чому на радянські автомобілі ставили лише один ліхтар заднього ходу

Такого Путін точно не очікував: у росіян на фронті через північнокорейські снаряди рве техніку на частини