Цікаво відзначити, що свого часу на базі класичної моделі ЛАЗ-699Р було збудовано двоповерховий автобус, що випускався Львівським автомобільним заводом (ЛАЗ) в Україні. Ці автобуси, хоч сьогодні й не розповсюджені на українських дорогах, все ще курсують деякими маршрутами між невеликими населеними пунктами, а деякі навіть дісталися Куби.

За радянських часів автобуси ЛАЗ завоювали популярність серед кубинців. У багатьох випадках ці автобуси модифікувалися та перепрофілювалися. Фото однієї з таких унікальних переробок нещодавно було надруковано на сторінці «Львів-Автобус-Клуб» у Facebook.

За наявною фотографією видно, що майстри серйозно підійшли до своєї роботи і постаралися створити другий поверх, який органічно вписався в загальний дизайн автобуса. Передня частина верхнього поверху була не лише надбудована, а й забезпечена додатковими вікнами. Стандартну лінію вікон на нижньому рівні, схоже, було опущено, щоб розмістити верхню палубу.

Перший український двоповерховий автобус: архівне фото

Варто зазначити, що нинішнє місцезнаходження та статус цього унікального двоповерхового автобуса невідомі.

Існування двоповерхового автобуса на базі моделі ЛАЗ-699Р є свідченням винахідливості автолюбителів, які перепрофілюють та модифікують існуючі автомобілі для задоволення унікальних потреб. Хоча ці двоповерхові автобуси, можливо, були рідкістю навіть у період свого розквіту, вони дають можливість зазирнути у світ транспортних пристроїв та інновацій і мають певну ностальгічну чарівність для тих, хто сьогодні стикається з ними на дорогах. Незалежно від того, чи служать вони функціональним транспортом чи стають частиною автомобільної історії, ці автобуси є нагадуванням про творчі можливості громадського транспорту.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Читайте також:

Це був носій ракет "Калібр": у Севастополі загадково вибухнув корабель, який погрожував Україні

Як насправді мали виглядати відомі машини радянських часів: у мережі показали прототипи

Зігріє у будь-які холоди: рецепт домашнього медового лікеру. Робиться дуже просто