Осінь є особливими проблемами для водіїв, оскільки нижчі температури, слизькі дороги і скорочений світловий день роблять ведення більш складним.

Крім цих факторів навколишнього середовища, фізичний стан водія також страждає, особливо через почуття сонливості та уповільненої реакції у прохолодні, темні ранки.

Основні проблеми для водіїв восени:

Нижчі температури та скорочення світлового дня можуть уповільнити рефлекси водіїв та знизити пильність, особливо під час ранкових поїздок на роботу.

Мокрі дороги в поєднанні з опалим листям створюють слизькі умови, збільшуючи ризик аварій.

Поради щодо безпеки:

Популярні новини зараз

Графіки відключень світла скоро повернуться: українцям сказали, коли ситуація в енергетиці стане критичною

Мобілізація з 20 років: Україна може знизити вікові обмеження для призову на фронт

Що буде з цінами на пальне до кінця року: скільки платитимемо за автогаз, бензин та дизель

Софія Ротару у розпал війни показала жінку, яка змінила все

Показати ще

Щоб боротися із сонливістю, гарною ідеєю буде ходити навколо автомобіля, прогріваючи двигун. Це не тільки розжене кров і розбудить вас, але й дозволить вам перевірити стан авто, особливо шин для безпечного водіння.

Хоча й спокусливо потягнутися за кавою, її надлишок може підвищити частоту серцевих скорочень та артеріальний тиск, що може зробити вас нервовим.

Водій: скрін з відео

Натомість вибирайте гарячий чай, який забезпечує спокійніше підвищення настрою та продуктивності без негативних наслідків.

Також кішки або дрібні тварини часто шукають тепла в автомобілях у холодні місяці, ховаючись під капотом чи колісними арками. Швидкий огляд автомобіля перед поїздкою може запобігти шкоді як тваринам, так і вашому транспортному засобу.

Якщо уважно стежити за дорожніми умовами та своїм фізичним станом, а також виробити кілька практичних звичок, водіння восени може бути набагато безпечнішим та менш стресовим.

Читайте також:

Що буде з цінами на пальне до кінця року: скільки платитимемо за автогаз, бензин та дизель

Важливо знати всім, у кого є авто: щоб не забрали права водія і не "впаяли" величезний штраф

Готуємося до шаленого зростання цін на пальне: як їздити на авто, щоб не розоритися