Осінь вже в самому розпалі, у тому числі й погоді, тому настав час і осінніх страв. Звичайно, поки не дуже хочеться включати духовку для шарлоток і гарбузових пирогів.
Але оладки приготувати - раз плюнути, особливо, коли є відмінний рецепт яблучних.
Інгредієнти:
кефір - 300 мл;
сіль - щіпка;
цукор - 2 ст.л.;
яйце - шт.;
рослинна олія - 2 ст.л.;
борошно - 200 г;
сода - ½ ч.л.;
яблука - 2 шт.
Приготування яблучних оладок:
1.В миску з кефіром висипаємо сіль і цукор, розбиваємо яйце, вливаємо олію, перемішуємо компоненти. Висипаємо в суміш борошно та соду, замішуємо тісто.
2.Яблука очищаємо від шкірки та насіннєвих коробочок, нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо яблучні шматочки в тісто, змішуємо.
Солістка KAZKA Олександра Зарицька повністю без одягу блиснула "бутоном": "фіалка" розцвіла
Мобілізація по-новому: ще одгу категорію українців можуть викликати до ТЦК
Зірки не зійшлися: яким знакам Зодіаку не судилося бути разом і чому
Лесю Нікітюк "зловили" на вечірці після народження сина: "Вдома мене чекають. Аж плачуть"
3.Викладаємо тісто в кондитерський мішок. У сковороді розігріваємо олію, зціджуємо порції оладок туди. Важливо, щоб тісто на ⅓ потопало в маслі.
4.Обсмажуємо оладки під кришкою з одного боку до золотистого кольору. З іншого боку обсмажуємо без кришки.
Отримані пишні оладки з яблуками можна посипати цукровою пудрою. Виходять смачні ніжні оладки на сніданок.
Читайте також:
Так готували наші предки у Карпатах: рецепт ніжної підливи з білих грибів до будь-якої страви.
Кефір, яйце та згущене молоко: рецепт смачного та бюджетного італійського торта.