Столичні журналісти із січня шукали, хто став одним з перших в Європі та першим в Україні власником електричного Rolls-Royce Spectre за $610 000.

Були різні припущення. Як виявилось, придбав розкішну автівку нардеп-мажоритарник з Вінниччини Геннадій Вацак, пише hromadske.vn.ua.

Перший електромобіль Rolls-Royce привезли до України в листопаді 2023-го й невдовзі вже купили та поставили на облік. У січні 2024-го видання писало, що хтось із заможних українців придбав перший електричний «Роллс-Ройс» в Україні.

Одним із перших у Європі і точно першим в Україні власником Rolls-Royce Spectre став Геннадій Вацак, народний депутат і власник кондитерського дому «Вацак». Останній широко відомий у невеличких містах і селах, адже мережа магазинчиків найбільш розвинута саме в такій місцевості. Але то таке. Куди цікавіше, що це далеко не перший розкішний авто Вацака, в гаражі якого є й інший Роллс-Ройс, Астон Мартін, Lamborghini, Bentley, Мерседеси тощо», – вказує спеціалізоване видання "ТопЖыр".

Популярні новини зараз

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

Як захистити автомобіль у град: важливі поради, які допоможуть кожному водієві

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай

Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких

Показати ще

Також видання зазначає, що на більшості розкішних авто депутата встановлені номерні знаки «0001», втім на електричному Роллсі можна побачити доволі просте поєднання цифр.

Загалом родина депутата володіє 10 автомобілями. Бізнес доволі прибутковий, тому парламентар може собі дозволити транспортні засоби за таку вартість.

У перший рік війни нардеп придбав розкішне авто Lamborghini. Електромобіль Rolls-Royce Spectre обладнано двома моторами загальною потужністю 585 к. с. Він здатен розігнатися до 100 км/год за 4,5 с і проїхати 515 км без підзарядки. Електромобіль Rolls-Royce Spectre змінив купе Wraith та схожий з ним за дизайном. Він сягає 5,5 м у довжину та важить майже три тонни.