Спокусливе поєднання трьох сортів карамелізованої цибулі, листкового тіста та твердого сиру обіцяє підкорити смакові рецептори кожного.

Відкрийте для себе чудовий пиріг з цибулею та сиром, що став заповітним рецептом. Цей пиріг з цибулею-пореєм згодом еволюціонував з використанням професійних технік, що призвело до більш простого, але смачнішого приготування. Можна використовувати домашнє тісто, але відмінною альтернативою може бути куповане листкове тісто.

Якщо цибуля-порей виявиться невловимою, її можна легко замінити білою цибулею, хоча рекомендується розумне додавання солі через її більш солодкий смак. Альтернативно, прикрасьте страву додатковим пучком зеленої цибулі замість цибулі-порею.

Інгредієнти:

3 цибулі-порею.

1 жовта цибуля.

Популярні новини зараз

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Полуниця виросте солодше за мед: як її потрібно поливати, щоб зібрати шикарний урожай

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

Показати ще

1 пучок зеленого лука.

250 г листкового тіста.

140 м твердого сиру.

1 куряче яйце.

50мл вершків.

1,5 столові ложки олії.

1 столова ложка вершкового масла 82%.

Солити за смаком.

Ароматний мелений перець за смаком.

Цибульний пиріг

Інструкції:

Розігрійте духовку до 180 °С і підготуйте форму для запікання з бортиками.

Очистіть і тонко наріжте зелену цибулю. Обсмажте його на сковороді з невеликою кількістю рослинного та вершкового масла до золотистого кольору, накривши пергаментом, щоб зберегти вологу.

Вимийте і дрібно наріжте цибулю, потім додайте його в каструлю. Тушкуйте до м'якості (близько 10 хвилин), приправивши сіллю та перцем.

Поки цибуля готується, змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. Притисніть його до боків, обрізавши зайве або заправивши краї всередину. Наколи дно виделкою і охолодіть в холодильнику.

Перекладіть цибулю в миску, додавши тертий твердий сир і вершки. Якщо використовуєте зелену цибулю, дрібно наріжте та додайте її. Перемішайте, спробуйте на приправу та відрегулюйте сіллю та перцем. Яйце збийте і перемішайте.

Дістаньте тісто з холодильника, вилийте начинку та рівномірно розподіліть. Випікайте, поки тісто не стане золотистим, близько 30 хвилин. Насолоджуйтесь пікантним пирогом з цибулею-пореєм та сиром!

Читайте також:

Захочеться з'їсти відразу весь: рецепт закусочного торта з крабовими паличками та яйцями

Хитрість одеської господині: рецепт швидких гарячих бутербродів з ковбасою, грибами та сиром

Рецепт курки з яблуками у медово-гірчичному соусі: як здивувати жінку на 8 березня