Мало хто знає, що якщо до звичайного м'ясного фаршу додати натертий болгарський перець і картопля, то котлети набудуть зовсім іншого смаку.
Продукти (на 5 порцій):
- фарш м'ясний (свино-яловичий) – 500 г;
- картопля – 150 г;
- перець болгарський – 100 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г;
- олія вершкове - 30 г;
- сухарі панірувальні - 80 г;
- олія рослинна - 2 ст. ложки;
- петрушка свіжа – 5 г;
- сіль - 1 ч. ложка (або до смаку);
- перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки (або до смаку).
Цибулю потрібно очистити і натерти на великій тертці. У болгарського перцю видаляємо плодоніжку та насіння і теж потрібно натерти на великій тертці.
Картоплю очистіть і також натріть на великій тертці.
Всі овочі додаємо до фаршу, а також м'яке вершкове масло та перемішуємо.
Далі фарш потрібно посолити, поперчити та перемішати.
Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику
Потім потрібно добре відбити фарш, піднімаючи його над мискою і зусиллям кидаючи назад у миску.
Мокрими руками розділяємо фарш на однакові частини та формуємо котлети. Приблизно виходить п'ять штук. Запануйте (обвалюйте) котлети в панірувальних сухарях.
У сковороду наливаємо олію і розігріваємо на середньому вогні. Викладіть в сковороду котлети і обсмажуйте по 7-8 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Якщо котлети готові, то при розрізанні їх виділяється прозорий сік.
Подавати котлети рекомендується з ароматною подрібненою зеленню.
Читайте також:
Ласощі вихідного дня: рецепт смачного пирога з лаваша, фаршу та капусти
Діди додавали цей засіб у кожну лунку: старовинний секрет багатого врожаю картоплі
Згадати молодість: рецепт смажених пиріжків на кефірі, які продавали бабусі в електричках