Продукти (на 2 порції):
- сир - 100 г;
- сир сулугуні – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- молоко кисле (або кисле молоко) - 200 мл;
- борошно – 160 г;
- масло вершкове (для смаження) - 20 г;
- розпушувач – 8 г;
- сіль - 1 щіпка.
У глибокій мисці до сиру додаємо яйце і щедру щіпку солі. За допомогою ложки потрібно зробити так, щоб із сиру та яйця вийшла однорідна суміш. Однак, якщо в ній будуть маленькі грудочки сиру, зовсім не страшно.
Далі потрібно додати кисле молоко та перемішати. Після цього додаємо борошно, що просіює, і розпушувач.
Сулугуні натріть на великій тертці і додайте|добавляйте| в тісто.
У сковороді невеликого діаметру (18-20 см) розігріваємо вершкове масло (10 г) та викладаємо туди половину сирного тіста, розрівнюючи поверхню.
Смажимо коржик під кришкою на вогні трохи вище середнього приблизно 6 хвилин.
Після Козловського вполювала Цибульську: Наталя Могилевська знову оскандалилась з поцілунком
"Мовчати не збираюся": Оля Полякова заявила, що не здасться у боротьбі за право виступити на "Євробаченні"
Знаки під заступництвом згори: чотири обрані Зодіаки, чиї дари змінюють долі інших
"Як відучити без сліз?": Ірина Білик термыново звернулася до українців стосовно молодшого сина
Таким же чином потрібно посмажити на олії другий коржик з тіста, що залишилося.
Подаються сирні коржі до столу виключно у теплому вигляді.
Читайте також:
Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт
Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту
Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку
