Продукти (на 2 порції):

  • сир - 100 г;
  • сир сулугуні – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко кисле (або кисле молоко) - 200 мл;
  • борошно – 160 г;
  • масло вершкове (для смаження) - 20 г;
  • розпушувач – 8 г;
  • сіль - 1 щіпка.

У глибокій мисці до сиру додаємо яйце і щедру щіпку солі. За допомогою ложки потрібно зробити так, щоб із сиру та яйця вийшла однорідна суміш. Однак, якщо в ній будуть маленькі грудочки сиру, зовсім не страшно.

Далі потрібно додати кисле молоко та перемішати. Після цього додаємо борошно, що просіює, і розпушувач.

Ще раз все потрібно добре перемішати - повинно вийти тісто по консистенції як на оладки.

Сулугуні натріть на великій тертці і додайте|добавляйте| в тісто.

У сковороді невеликого діаметру (18-20 см) розігріваємо вершкове масло (10 г) та викладаємо туди половину сирного тіста, розрівнюючи поверхню.

Смажимо коржик під кришкою на вогні трохи вище середнього приблизно 6 хвилин.

Популярні новини зараз

Після Козловського вполювала Цибульську: Наталя Могилевська знову оскандалилась з поцілунком

"Мовчати не збираюся": Оля Полякова заявила, що не здасться у боротьбі за право виступити на "Євробаченні"

Знаки під заступництвом згори: чотири обрані Зодіаки, чиї дари змінюють долі інших

"Як відучити без сліз?": Ірина Білик термыново звернулася до українців стосовно молодшого сина

Показати ще
Потім коржик за допомогою лопатки потрібно акуратно перевернути на інший бік. Смажимо знову під кришкою тепер уже на середньому вогні ще близько 5 хвилин.

Таким же чином потрібно посмажити на олії другий коржик з тіста, що залишилося.

Подаються сирні коржі до столу виключно у теплому вигляді.

Читайте також:

Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт

Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту

Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку