Щоб млинці вийшли так, як треба, кефір обов'язково потрібно прогріти в мікрохвильовій печі до досить теплого стану (приблизно 1-1,5 хвилини на потужності 800 Вт).

Далі додаємо до нього сіль, харчову соду, цукор тростини (можна брати і звичайний) і сушені мелені прянощі: корицю, імбир і мускатний горіх. Все це потрібно перемішати віночком - кефір повинен спінитися і збільшитися в обсязі.

Апельсин потрібно ретельно вимити, витерти досуха і зняти з нього цедру за допомогою дрібної терки. Додаємо в суміш кефіру, перемішуємо.

Вбийте в основу кефіру яйце. Знову добре перемішайте.

Потім в основу тесту потрібно додати борошно, що просіює.

Вимішайте гладеньке тісто класичної млинцевої консистенції, без грудочок. Влийте в тісто 3 ст. ложки олії і ще раз перемішайте. Залишіть тісто постояти 10 хвилин|мінути|.

Через деякий час можна приступати до смаження млинців.
Розігрійте сковороду і змастіть олією.
У центр сковороди налийте частину тіста (у мене йшло трохи більше половини половника на один млинець) і розподіліть по дну, обертаючи сковороду по колу.

Смажте млинець на великому вогні приблизно по 20-30 секунд з кожного боку.

Популярні новини зараз

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі

"Мімоза" на столі більше не з'явиться: рецепт салату "Маркіза", який давно замінив радянську класику

Показати ще
У такий спосіб посмажте всі млинці. У мене вийшло 10 млинців діаметром 17-18 см.

Подавайте млинці до столу із запалу із жару, за бажання доповнивши медом або іншими добавками.

Читайте також:

Це варто спробувати: рецепт сирних млинців з цибульною підпалочкою