Українцям планують встановлювати "розумні" газові лічильники. Повідомляється, що пристрої самостійно передаватимуть показники.

Докладніше про це інформує сайт "На Пенсії".

Повідомляється, що Регіональна газова компанія закінчила сертифікацію таких лічильників та вже запущено виробництво.

Відомо також, що ці лічильники розробили вітчизняні фахівці. Пристрої оснащені смарт-модулем з модемом, який автоматично передаватиме показання до газорозподільної компанії. Функція ідеально підходить українцям, які часто у роз'їздах, а також тим, хто залишив будинок через евакуацію. Також це дуже зручно для роззяв, які вчасно забувають передавати показання газового лічильника.

Голова напряму "Розробки та дослідження" РМК Ярослав Хаврель повідомив, що до створення "розумних" газових лічильників підштовхнула війна з Російською Федерацією і, як наслідок, масова евакуація українців.

"Багато людей покинули свої будинки і не мають доступу до приладів обліку. Тому у них є складнощі з нарахуваннями. Smart-лічильники усунуть ці проблеми. До того ж це просто зручно, навіть якщо ви нікуди не виїжджали - вам не слід турбуватися про передачу свідчень на початку кожного місяця", - зазначив аналітик.

Популярні новини зараз

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Пристрої розробляються на основі українських метеорологічних центрів RGC Metering. До кінця поточного року планують створити 16 тисяч приладів. Встановлювати лічильники планують у рамках інвестиційної програми газорозподільних компаній та запустять у продаж.

Читайте також:

Щоб не ламати голову: українцям розповіли про найпростіший спосіб передачі показань газового лічильника

Перевірять ваш газовий лічильник: як уникнути штрафів у кілька тисяч

Українців обдирають через "повільні" газові лічильники: адвокат розповів, як захиститися