Після того, як усі українці спробують приготувати сендвіч українською, жодні закриття McDonald's не будуть нам страшні. Про те, як створити справжній український сендвіч, розповів шеф-кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти для сендвіча:
- 1 середній буряк;
- 4 шматочки житнього чи гречаного хліба;
- 4 слайси свинячої грудинки;
- 4 скибочки пива;
- 1/3 ч. л. зерен кмину;
- 1,5 ст. л. гірчиці у зернах.
Маринад для буряків:
- 2 ст. л. винного чи яблучного оцту (6%);
- 1 зубчик чеснока;
- 100мл води.
Заздалегідь необхідно зварити або запекти один середній буряк.
Після приготування буряк слід охолодити та очистити від шкірки. Потім нарізаємо її слайсами та кладемо в миску для маринування. До буряків додаємо 2 ст. л. винного або яблучного оцту 6%, 100 мл води та вичавлюємо 1 зубчик часнику. Вода повинна повністю покривати наші буряки. Маринуємо це все 30-40 хв.
Беремо 4 шматочки хліба та обсмажуємо на сухій сковороді з обох боків до золотистої скоринки. На це піде приблизно 2 хвилини.
- сир, складений удвічі;
- 2-3 слайси буряків;
- грудинку, також складену вдвічі.