Головне правило – підібрати якісну рибу. Вона повинна бути світла з чорними і не каламутними очима - це вірний знак тому, що риба не піддавалася подвійному заморожуванню.
Докладний рецепт пряного посолу мойви читайте у нашому матеріалі.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
"Ракета рознесла наш дім": співачка Олена Тополя вперше розказала, як відновлює зруйновану квартиру
"Я кликав дев’ятьох, а поїхала лише одна": Positiff розкрив, чому зірки бояться фронту
Заберуть гроші? Ощадбанк зробив термінову заяву для клієнтів: хто має бігти у відділення до жовтня
Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну
Приготуйте ємність для засолення. Туди насипте сіль та спеції.
Воду потрібно закип'ятити та охолодити. Необов'язково заливати сіль та спеції окропом. При контакті з 60 градусною водою сіль добре розчиниться, а спеції віддадуть свій аромат. Крім гвоздики в маринад можна додати інші спеції на свій смак.
Контейнер накрийте кришкою та залиште на годину. Вода охолоне до кімнатної температури, а спеції почнуть працювати. Через деякий час в контейнер помістіть підготовлену мойву.
Далі необхідно помістити контейнер із рибою в холодильник. Для гарного просолу риба потрібно мінімум 12 годин. Після цього готову рибу вийміть із розсолу та викладіть на тарілку. Злийте зайву рідину і за бажанням полийте олією і посипте свіжим кропом. Добре підійде під печеною, вареною або смаженою картоплею. Смачного!
Читайте також: