Головне правило – підібрати якісну рибу. Вона повинна бути світла з чорними і не каламутними очима - це вірний знак тому, що риба не піддавалася подвійному заморожуванню.
Докладний рецепт пряного посолу мойви читайте у нашому матеріалі.
Для приготування нам знадобиться:
Спосіб приготування:
"Краще дайте Україні зброї": Лайма Вайкуле емоційно звернулася до світу зі сцени свого фестивалю
Солодкі як мед: бабусин рецепт підживлення для томатів, який робить їх десертом на грядці
Продуктовий нокаут: на українців чекає новий "ціновий аперкот", до чого готуватись в супермаркетах
Пасинкування перцю після 25 липня: сувора заборона чи останній шанс для врожаю?
Приготуйте ємність для засолення. Туди насипте сіль та спеції.
Воду потрібно закип'ятити та охолодити. Необов'язково заливати сіль та спеції окропом. При контакті з 60 градусною водою сіль добре розчиниться, а спеції віддадуть свій аромат. Крім гвоздики в маринад можна додати інші спеції на свій смак.
Контейнер накрийте кришкою та залиште на годину. Вода охолоне до кімнатної температури, а спеції почнуть працювати. Через деякий час в контейнер помістіть підготовлену мойву.
Далі необхідно помістити контейнер із рибою в холодильник. Для гарного просолу риба потрібно мінімум 12 годин. Після цього готову рибу вийміть із розсолу та викладіть на тарілку. Злийте зайву рідину і за бажанням полийте олією і посипте свіжим кропом. Добре підійде під печеною, вареною або смаженою картоплею. Смачного!
Читайте також: