Солона мойва добре підійде під печену картоплю або картоплю в мундирах.

Головне правило – підібрати якісну рибу. Вона повинна бути світла з чорними і не каламутними очима - це вірний знак тому, що риба не піддавалася подвійному заморожуванню.

Докладний рецепт пряного посолу мойви читайте у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Українським пенсіонерам заплатять заздалегідь: хто отримає пенсію наперед і чому

Настає холодний апокаліпсис: тисячі мешканців залишаться без тепла через зруйновані тепломережі

Григорій Решетнік зізнався, що крім "Холостяка" викладає в університеті, але зарплати не вистачає навіть на комуналку

Дайте огіркам цей червневий коктейль і з кожної пазухи піде по 10 хрустких, навіть у спеку

Показати ще

Приготуйте ємність для засолення. Туди насипте сіль та спеції.

Воду потрібно закип'ятити та охолодити. Необов'язково заливати сіль та спеції окропом. При контакті з 60 градусною водою сіль добре розчиниться, а спеції віддадуть свій аромат. Крім гвоздики в маринад можна додати інші спеції на свій смак.

Контейнер накрийте кришкою та залиште на годину. Вода охолоне до кімнатної температури, а спеції почнуть працювати. Через деякий час в контейнер помістіть підготовлену мойву.

Далі необхідно помістити контейнер із рибою в холодильник. Для гарного просолу риба потрібно мінімум 12 годин. Після цього готову рибу вийміть із розсолу та викладіть на тарілку. Злийте зайву рідину і за бажанням полийте олією і посипте свіжим кропом. Добре підійде під печеною, вареною або смаженою картоплею. Смачного!

Читайте також: