Продукти на 9 порцій:

  • вишня заморожена – 400 г;
  • лаваш тонкий – 340 г;
  • сир - 230 г;
  • сметана – 130 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • крохмаль - 1 ст.ложка.

важливо!

  • вишню потрібно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб у потрібний час вона встигла розморозитися;
  • Лаваш діставайте з упаковки в останню чергу, оскільки він швидко сохне на відкритому повітрі.


З'єднуємо сир із половиною цукру в окремій мисці. В іншій мисці з'єднайте яйця та сметану, їх потрібно злегка збити до однорідності.

Цукор, що залишився, з'єднуємо з 1 ст. ложкою крохмалю, перемішайте.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Форму для випікання краще використовувати роз'ємну, діаметром 26 см). Застеліть форму листом лаваша так, щоб краї сформували бортик заввишки 2-3 см.

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Віра Брежнєва одразу після потяга несподівано опинилася у Києві: українці шоковані

Показати ще

Розподіляємо по дну форми з лавашем 2-3 ст. ложки соусу зі сметани та яєць.

Викладаємо наступний лист лаваша та розподіляємо 2 ст. ложки сметанно-яєчної суміші. Зверху розподіляємо половину вишні і присипаємо половиною суміші цукру та крохмалю.

Накриваємо вишню ще одним листом лаваша, а поверх розподіляємо солодкий сир і 2-3 ст. ложки сметанно-яєчної суміші.

Потім знову викладаємо лист лаваша та вишню. Присипте цукром та крохмалем.

Потім укладаємо останній лист лаваша. Зверху вилийте сметанно-яєчний соус, що залишився.

Випікайте пиріг з лаваша з вишнею та сиром 30 хвилин.

Читайте також:

Насолода для всієї родини: рецепт пирога з рисом та рибними консервами

Побалуйте себе та близьких: рецепт ніжного гарбузового пирога з сирним кремом

Повітряні та ніжні: як зробити ідеальне тісто на кефірі для вареників. Рецепт