Сирники вже давно стали справжнім сніданковим хітом в українців. Дехто просто не уявляє свого ранку без них, а особливо їх люблять діти. Разом з тим всі ми звикли до того, що сирники повинні бути солодкими. Але солоні, із зеленню і часничком, виходять не менш смачними, каже відомий кулінарний експерт Єіген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 400 г кисломолочного сиру (9% жирності);
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. борошна (+ додатково для паніровки);
  • 4 ст. л. соняшникової олії для смаження;
  • 5 гілочок кропу;
  • 1 ч. л. солі.

Викладіть у миску 400 г кисломолочного сиру жирністю 9%. Вбийте 1 яйце та всипте 3 ст. л. борошна. Перемішайте виделкою або ложкою, також зручно використовувати товкачик для картоплі.

Помийте 5 гілочок кропу, відділіть зелень від стебел та дрібно посічіть. Додайте у миску до тіста разом із 1 ч. л. солі та ретельно перемішайте, аби кріп рівномірно розподілився тістом.
Увага! Для "зелених" сирників можна взяти також пір’я цибулі, петрушку або м’яту.

Притрусіть дошку чи робочу поверхню борошном. Руки змастіть олією чи водою та сформуйте з тіста невеликі кульки. Потім притисніть їх та трохи запаніруйте у борошні, аби сирники тримали форму.

Добре розігрійте пательню та налийте олію. Всього нам знадобиться 4 ст. л., але не вливайте всю одразу, додавайте потроху в процесі смаження.
Викладайте солоні сирники на розігріту пательню і смажте по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні. Готові сирники викладайте на паперові рушники, аби позбутися зайвого жиру.

Читайте також:

Здивуйте свою родину: рецепт ніжних вареників з бринзою та картоплею

Популярні новини зараз

В Україні с магазинів зникає головний продукт: виробники тримають ціни "на зубах", але надовго їх не вистачить

"Мамин чоловік - майже мій одноліток”: неймовірна історія Руслани, її вітчима та забороненого весілля без сукні

Знаки під заступництвом згори: чотири обрані Зодіаки, чиї дари змінюють долі інших

"Ти першою подзвонила": Козловський розставив усі крапки над "і" після гарячого поцілунку з Могилевською

Показати ще

Які речі в жодному разі не можна викидати на смітник, щоб не накликати біду

Смачніше не буває: як приготувати хрустку картоплю, запечену в пиві