Приготування тіста для цих сирних пончиків займає від сили чверть години, ще стільки ж піде на смаження, так що всього за півгодини можна приготувати просто дивовижну випічку, яка підійде як до чаю, так і до кави або гарячого шоколаду, так і " вчорашні вони залишаються досить смачними.
Продукти (на 8 порцій):
- сир (домашній) – 300-400 г;
- яйця 2 штуки;
- цукор 200 г;
- сода 1 ч. ложка;
- борошно приблизно 1,5 - 2 склянки;
- олія для фритюру - зазвичай на цю порцію потрібно 200-250 г.
Увага!
- Якщо сир добре віджатий, то використовуємо два яйця цілком, якщо ж сир віджатий не дуже добре і містить багато вологи, то кладемо одне яйце і один жовток.
Вручну або за допомогою блендера збиваємо до отримання однорідної маси сир, яйця та цукор. Якщо це робити блендером, то виходить набагато швидше, та й тісто буде повітрянішим.
Борошна додаємо стільки, щоб вийшло м'яке тісто, що трохи липне до рук. Щоб було легше працювати з тестом, руки можна змастити олією.
Увага!
Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад
Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
- Щоб надати пончикам особливий акцент, до тіста можна додати столову ложку лікеру або рому.
Приступаємо до формування сирних бубликів. Для цього тісто можна розкотити і вирізати "бублики" формами. А можна, відщипнувши шматочки тіста, розкотити між долонями "ковбаску" і зліпити краї.
Тепер приступимо до смаження пончиків. Можна підсмажити у фритюрниці, встановивши температуру розжарення 140°С.
З іншого боку можна смажити пончики в звичайній каструльці або сковорідці. Важливо, щоб посудина для смаження була чистою і сухою, адже через краплинки води масло починає сильно "стрілятися".
Наливаємо в сковорідку або каструльку олії на висоту 2-3 сантиметрів, чекаємо, коли вона добре прогріється і опускаємо в неї пончики. Не все одразу, а по кілька штук. Пончики повинні вільно лежати, не торкаючись один одного.
Як тільки сирні кільця набудуть красивого золотаво-рум'яного кольору, витягаємо зі сковорідки.
Акуратно дістаємо готові сирні пончики вилкою і викладаємо на паперовий рушник (серветку).
Можна посипати цукровою пудрою.
Читайте також:
Здивуйте свою родину: рецепт ніжних вареників з бринзою та картоплею
Які речі в жодному разі не можна викидати на смітник, щоб не накликати біду
Смачніше не буває: як приготувати хрустку картоплю, запечену в пиві