Приготування тіста для цих сирних пончиків займає від сили чверть години, ще стільки ж піде на смаження, так що всього за півгодини можна приготувати просто дивовижну випічку, яка підійде як до чаю, так і до кави або гарячого шоколаду, так і " вчорашні вони залишаються досить смачними.

Продукти (на 8 порцій):

  • сир (домашній) – 300-400 г;
  • яйця 2 штуки;
  • цукор 200 г;
  • сода 1 ч. ложка;
  • борошно приблизно 1,5 - 2 склянки;
  • олія для фритюру - зазвичай на цю порцію потрібно 200-250 г.

Увага!

  • Якщо сир добре віджатий, то використовуємо два яйця цілком, якщо ж сир віджатий не дуже добре і містить багато вологи, то кладемо одне яйце і один жовток.

Вручну або за допомогою блендера збиваємо до отримання однорідної маси сир, яйця та цукор. Якщо це робити блендером, то виходить набагато швидше, та й тісто буде повітрянішим.

Борошна додаємо стільки, щоб вийшло м'яке тісто, що трохи липне до рук. Щоб було легше працювати з тестом, руки можна змастити олією.

Увага!

Популярні новини зараз

Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще
  • Щоб надати пончикам особливий акцент, до тіста можна додати столову ложку лікеру або рому.

Приступаємо до формування сирних бубликів. Для цього тісто можна розкотити і вирізати "бублики" формами. А можна, відщипнувши шматочки тіста, розкотити між долонями "ковбаску" і зліпити краї.

Тепер приступимо до смаження пончиків. Можна підсмажити у фритюрниці, встановивши температуру розжарення 140°С.

З іншого боку можна смажити пончики в звичайній каструльці або сковорідці. Важливо, щоб посудина для смаження була чистою і сухою, адже через краплинки води масло починає сильно "стрілятися".

Наливаємо в сковорідку або каструльку олії на висоту 2-3 сантиметрів, чекаємо, коли вона добре прогріється і опускаємо в неї пончики. Не все одразу, а по кілька штук. Пончики повинні вільно лежати, не торкаючись один одного.

Як тільки сирні кільця набудуть красивого золотаво-рум'яного кольору, витягаємо зі сковорідки.

Акуратно дістаємо готові сирні пончики вилкою і викладаємо на паперовий рушник (серветку).
Можна посипати цукровою пудрою.

Читайте також:

Здивуйте свою родину: рецепт ніжних вареників з бринзою та картоплею

Які речі в жодному разі не можна викидати на смітник, щоб не накликати біду

Смачніше не буває: як приготувати хрустку картоплю, запечену в пиві