Інгредієнти:
Для тіста:
- 360 г борошна (+ для підпилу);
- 180 мл кефіру;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- дрібка солі.
Для начинки:
- 4 картоплини;
- 150 г бринзи;
- 150 г сала (+ для подачі).
Для приготування тіста всі продукти необхідно змішати. Далі дуже добре треба вимішати тісто руками, воно має бути еластичним та не прилипати до рук.
Готове тісто загортаємо у харчову плівку та даємо йому відстоятися протягом 15 хвилин.
Для того, аби приготувати начинку, картоплю потрібно помити, очистити та зварити до готовності - це приблизно 20 хвилин. Готову картоплю необхідно потовкти і дати їй трохи охолонути.
Тим часом обсмажуємо на сухій пательні 150 г сала, нарізаного кубиками. Частину залишаємо для подачі, а решту додаємо до картоплі разом зі 150 г бринзи. Солимо та перчимо до смаку начинку.
Далі розкачуємо тісто у тонкий пласт. Склянкою робимо кружальця, викладаємо начинку та формуємо вареники.