Чай - один із улюблених напоїв для більшості людей. Його люблять різним: пряним, запашним, терпким, трохи солодкуватим, з мускатним присмаком... Але далеко не всі знають, як правильно його приготувати, щоб отримати справжнє задоволення та користь від цього незвичайного напою.
Помилка №1. Неправильна кількість чаю при заварюванні
Помилка №2. Повторне заварювання
Крім того, чай, що охолонув, вже ніколи не завариться повторно належним чином. Користування в такому напої не буде, тому що він віддасть усі корисні речовини при первинному заварюванні. А деякі сорти низькоякісного чорного чаю можуть виділяти токсичні мікроелементи.
Помилка №3. Неправильний час заварювання
Масштабне позбавлення пенсій у грудні: ПФУ поставив жорсткі вимоги
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Кожен сорт чаю потребує певного часу наполягання:
- чорний чай, улонг та пуер необхідно заварювати 3-5 хвилин;
- зелений та білий чаї – 2-3 хвилини;
- тизани - 5 хвилин.
При занадто довгому заварюванні фенол, ліпіди та ефірні олії, що містяться в чаї, починають спонтанно окислюватися, що зводить нанівець всю користь теїну і псує смак і аромат напою.
Неприємна гіркота, що виникає при тривалому заварюванні, найчастіше буває викликана не високим вмістом кофеїну, як багато хто вважає, а присутністю в напої шкідливих речовин. Як тільки чай заварився, слід забирати заварку з води.
Помилка №4. Неправильна температура води для заварювання
Кожен сорт чаю має свої нюанси, але загальні рекомендації такі:
- 100 ° С - чорний чай, пуер, улонг, тизан
- 75-85 ° С - зелений і білий чаї
Читайте також: