Кльоцки давно стали невід'ємною частиною української кухні та культури. Ще б пак, хто готує галушки з м'ясом і цибулею, а хто заради оригінального смаку додає в тарілку трохи вишень. А ось відомий шеф-кухар Євген Клопотенко часто тішить себе та своїх гостей галушками з сиром та гарбузом.
Інгредієнти:
- 400 г борошна (+50 г для підсипки);
- 100 мл кефіру 2,5%;
- 150 г сиру Голдер;
- 200 гарбузового пюре;
- 50 г вершкового масла|мастила| 73% (+ для галушок за смаком);
- ½ год. л. рік;
- 1 год. л. Сахара.
Очищаємо від шкірки 200 г гарбуза та нарізаємо великими шматками. Перекладаємо в сотейник та заливаємо водою, щоб вона повністю покривала овоч. Додаємо щіпку солі та варимо до м'якості, це приблизно 30 хвилин на середньому вогні.
З готового гарбуза потрібно злити воду та додати 50 г вершкового масла жирністю 73%. Робимо з гарбуза пюре і залишаємо остигати.
У миску потрібно всипати 400 г борошна, додати|добавляти| 1/2 ч. л. солі та 1 ч. л. цукру, змішати сухі інгредієнти. Додайте гарбузове пюре.
Додаємо до тіста 100 мл кефіру жирністю 2,5% і замішуємо. Тісто має вийти м'яким, однорідним і трохи липким. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо для "відпочинку" на 20 хвилин.
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Після цього робочу поверхню потрібно присипати мукою|борошном| і розкотити тісто в джгути. Нарізаємо галушки товщиною приблизно по 2 см кожна.