Кльоцки давно стали невід'ємною частиною української кухні та культури. Ще б пак, хто готує галушки з м'ясом і цибулею, а хто заради оригінального смаку додає в тарілку трохи вишень. А ось відомий шеф-кухар Євген Клопотенко часто тішить себе та своїх гостей галушками з сиром та гарбузом.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна (+50 г для підсипки);
  • 100 мл кефіру 2,5%;
  • 150 г сиру Голдер;
  • 200 гарбузового пюре;
  • 50 г вершкового масла|мастила| 73% (+ для галушок за смаком);
  • ½ год. л. рік;
  • 1 год. л. Сахара.

Очищаємо від шкірки 200 г гарбуза та нарізаємо великими шматками. Перекладаємо в сотейник та заливаємо водою, щоб вона повністю покривала овоч. Додаємо щіпку солі та варимо до м'якості, це приблизно 30 хвилин на середньому вогні.

З готового гарбуза потрібно злити воду та додати 50 г вершкового масла жирністю 73%. Робимо з гарбуза пюре і залишаємо остигати.

У миску потрібно всипати 400 г борошна, додати|добавляти| 1/2 ч. л. солі та 1 ч. л. цукру, змішати сухі інгредієнти. Додайте гарбузове пюре.

Додаємо до тіста 100 мл кефіру жирністю 2,5% і замішуємо. Тісто має вийти м'яким, однорідним і трохи липким. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо для "відпочинку" на 20 хвилин.

Популярні новини зараз

Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще

Після цього робочу поверхню потрібно присипати мукою|борошном| і розкотити тісто в джгути. Нарізаємо галушки товщиною приблизно по 2 см кожна.

Відварюємо галушки в киплячій підсоленій воді приблизно 2 хвилини після спливання. Діставати з каструлі їх потрібно шумівкою і одразу викладаємо в тарілки.
Додаємо на смак вершкове масло, а зверху потрібно натерти на дрібну тертку твердий сорт сиру типу Голдер.