Але часто ми не знаємо, як поводитися з тим чи іншим пристосуванням, а тому несвідомо можемо зіпсувати техніку або навіть зламати.

Наприклад мікрохвильова піч. Мало хто знає, але дверцята мікрохвильової печі, після нагрівання продуктів, слід тримати відчиненими.

Докладніше про це інформує meta.ua.

Зазвичай мікрохвильову печі закривають відразу після використання, щоб вона не заважала. Є окремі люди, яких просто дратує факт відчинених дверцят. Однак робити це категорично не можна.

Основна причина - сприятливе середовище всередині мікрохвильової печі для розмноження бактерій і мікробів.

Адже під час нагрівання утворюється конденсат, що осідає на стінах мікрохвильової печі. Це відбувається при нагріванні рідин. Конденсат слід прибирати сухою ганчіркою.

Популярні новини зараз

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Це робиться навіть без пилососа: як швидко очистити від пилу будь-який килим

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Іноді всередині мікрохвильової печі залишається жир. Це відбувається у разі нагрівання жирної їжі, зокрема білка. Жир потрібно прибирати відразу, інакше він швидко застигне і закріпиться на стінках, і потім вже знадобиться спеціальний миючий засіб.

Для запобігання цим проблемам після розігріву продуктів залишайте дверцята мікрохвильової печі відкритою протягом 20 хвилин. Таким чином, камера провітриться, а конденсат зникне. Крім того, так ви зможете протистояти утворенню шкідливих хвороботворних мікроорганізмів усередині печі.

Читайте також:

Будуть проблеми: які продукти не можна розігрівати у мікрохвильовій печі

Ви дуже ризикуєте: який посуд не можна ставити в мікрохвильову піч

Не поспішайте їх викидати: як за допомогою шкірки від мандаринів почистити мікрохвильову піч