Інгредієнти для тесту:
- кефір 250 мл;
- цукор 50 г;
- соль ½ ч. ложки;
- яйце 1 штука;
- вершкове масло|мастило| 50 г;
- ванільний екстракт 1 ч. ложка;
- швидкодіючі сухі дріжджі 2 ч. ложки без гірки;
- борошно 450-500 р.
Змішуємо кефір, цукор, сіль, яйце, розтоплене вершкове масло та ванільний екстракт.
Додаємо дріжджі. Поступово всипаємо муку|борошно|, замішуючи м'яке і трохи липке тісто.
Викладаємо тісто у велику миску, накриваємо її рушником та залишаємо на 1–2 години у теплому місці.
Застеліть лист або форму папером для випікання. Коли тісто збільшиться вдвічі, обомніть його та розділіть на 12 рівних частин. З кожної сформуйте булочку.
Викладіть заготовки на лист, залишаючи між ними 5-7 см. Накрийте рушником і залиште в теплі на 20-30 хвилин.
Популярні новини зараз
Показати ще
Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну
Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням
Розігрійте духовку до 180 °С. Для посипання перетріть холодну вершкову олію з борошном і цукром в дрібну крихту. Жовток збийте віночком із молоком.
Булочки змастіть жовтком і посипте крихтою. Випікайте 25-35 хвилин|мінути| до золотистого кольору.