Інгредієнти на 2 порції:
- сир 100 гр;
- яйця 3 шт.;
- петрушка (2 гілочки) 6 гр;
- паприка 0,5 чайн.л.;
- олія 1 чайн. л.;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
Увага! Для пишного омлету потрібно, щоб яйця були кімнатної температури, тому їх треба заздалегідь дістати з холодильника.
І ще, замість олії можна використовувати для змащування сковороди вершкове масло.
Сир розминаємо вилкою до однорідності. Ідеальний варіант - "покупний" у брикетах - він м'який, в міру вологий, не комкуватий.
Листопад із сюрпризом: в Україну повертається спека до +21°C, синоптики обіцяють "друге бабине літо"
Ніч, коли народжується Сонце: найдовший день темряви в Україні, що насправді означає зимове сонцестояння
Яка дата - ідеал: 5 перевірених днів, коли у 2025 потрібно ставити ялинку, щоб 2026 був вдалим
Мобілізація українців за кордоном: "ухилятнів" почали обчислювати
Якщо ж є тільки класичний сир, то, щоб у ньому не залишилося жорстких грудок і крупинок, його потрібно збити занурювальним блендером.
Петрушку потрібно вимити, обсушити та дрібно порубати. За бажанням її можна замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
Яйця розбиваємо в глибоку миску (якщо яйця дрібні, краще взяти на 1 яйце більше). Додаємо сир, паприку, солимо та перчимо.
Збиваємо все вилкою, розбиваючи грудки сиру - в результаті повинна вийти максимально однорідна суміш.
Сковороду потрібно розігріти на середньому вогні, змащуємо її олією. Виливаємо в сковороду суміш омлету.
Увага!!! Від розміру сковороди залежить діаметр і товщина готового омлету. Найкраще підійде сковорода діаметром 22 см. Однак, можна брати сковороду як більше, так і менше.
Накриваємо сковороду кришкою та смажимо омлет на повільному вогні близько 15 хвилин. За бажанням можна перевернути омлет на інший бік, щоб золотиста рум'яна скоринка вийшла з двох боків.
Читайте також:
Медики розповіли, як правильно пити чисту воду – до їди чи після
Облизуватимете тарілку: як приготувати класичний грузинський суп харчо. Рецепт
Виходять дуже ніжними: рецепт картопляних зразків із сиром та ковбасою
