складові
- квашена капуста 350-400 г;
- кисло-солодке яблуко 1 штука;
- шинка або варена ковбаса 250 г;
- яблучний оцет 2-3 ст. ложки;
- цукор 3-4 ст. ложки;
- консервований горошок 100-120 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Квашену капусту потрібно промити під проточною водою і відкинути на друшляк, щоб стекла рідина.
Яблуко та шинку нарізати кубиками. Оцет змішати із цукром.
З'єднуємо капусту з шинкою, яблуком, горошком та оцтовою заправкою. Злегка соліть і поперчіть.
Нагадаємо, що квашена капуста містить майже всі вітаміни (А, С, Е, Н, К, РР, U, групи В), мікро- та макроелементи. Також у її складі є клітковина, біофлавоноїди, пектини, крохмаль, білок, органічні кислоти.
А ось за вмістом аскорбінової кислоти (вітаміну С) квашена капуста перевершує навіть лимони. Достатньо щодня з'їдати 100 г страви, щоб забезпечити організм добовою дозою вітаміну.
У цьому калорійність квашеного продукту мінімальна (до 20 кілокалорій). Тому його можна вживати в необмежених кількостях, що не позначиться на фігурі.
Читайте також:
Перерахунок пенсій 1 квітня провели за новими правилами: що чекає працюючих пенсіонерів
Мобілізація жінок у 2025 році: чи готують ТЦК повістки українкам і що змінилося
Які надбавки до пенсій можуть отримати українські пенсіонери у квітні 2025 року
Зустріч там, де серце: як Міша Кацурін привів іношо чоловіка, щоб порадувати Надю Дорофєєву
Від вас будуть відвертатися: названо 5 продуктів, які викликають неприємний запах з рота
Королівський сніданок: рецепт японського омлету з рисом та куркою