Інгредієнти для млинців:
- борошно - 200 г
- молоко - 250 мл
- вода - 250-300 мл
- яйця - 2 шт.
- вершкове масло - 1 ст. л.
- соняшникова олія - 1 ст. л.
- цукор - 1 ст. л.
- сіль - 1/2 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- печериці - 300 г
- куряче м’ясо (у мене філе) - 250 г
- курячий бульйон - приблизно 100 мл
- твердий, напівтвердий сир (у мене Пармезан) - 90 г
- цибуля - 200 г
- морква - 150 г
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- соняшникова олія - для смаження
Для приготування начинки цибулю потрібно порізати дрібними кубиками, а моркву натерти на терці з малими отворами без зубчиків. На великій сковорідці розігріти соняшникову олію, викласти туди цибулю і, помішуючи, смажити її до прозорого стану. Далі додаємо моркву і на невеликому вогні смажимо її разом з цибулею 8-10 хв.
Тим часом куряче м’ясо відварюємо у підсоленій воді і пропускаємо через м’ясорубку або дрібно ріжемо ножем.
Крім того, гриби потрібно помити і порізати тоненькими плястерками, а сир натерти на терці.
До цибулі з морквою додаємо подрібнене куряче м’ясо і, щоб начинка не була суха, вливаємо в сковорідку приблизно 100 мл бульйону, де варилася курка. Овочі з куркою неюбхідно тушкувати 5 хв.
Потім додаємо печериці, солимо, перчимо і, помішуючи, тушкуємо на середньому вогні 10-15 хв.
Сковорідку відставляємо з вогню і одразу після цього додаємо сир. Все ретельно потрібно перемішати.
На кожен млинець потрібно викласти столову ложку (з невеликою гіркою) начинки і загорнути довільним способом.
Перед подачею млинці можна обсмажити з обох боків на невеликій кількості вершкового масла. Млинці з грибами, куркою та сиром подавати теплими зі сметаною або з соусом «Тартар».
Читайте також: