Інгредієнти:
- 300 мл кефіру 2,5%;
- 1 банан;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 200 г борошна;
- ½ ч. л. соди;
- 3-4 ст. л. соняшникової олії (для смаження);
- дрібка солі.
Увага! Багато господинь вважають, що просіювати борошно при випічці це "вчорашній день". От тільки у випадку з оладками на кефірі таке не проходить.
І ще, багато хто при випічці "гасить" соду оцтом, а якщо мова йде про оладки на кефірі, то – кефіром. Якщо ж ви хочете, щоб оладки на кефірі вийшли пишними, то кладіть соду в просіяну муку, а не в кефір.
Отож, висипаємо в глибоку миску просіяне борошно і перемішуємо його з содою. Далі одаємо яйце, цукор і дрібку солі.
Вливаємо 300 мл кефіру жирністю 2,5%.
Увага! Кефір має бути теплим! Обов’язково. Нагрійте його приблизно до температури 40°С.
Більше ніяких привілеїв: Німеччина урізає виплати українським біженцям, хто залишиться без грошей
Вчені шокували: звичайний напій рятує серце від "офісної смерті", чому сидіння без руху більше не таке страшне
Вечеря за півгодини, коли не хочеться стояти біля плити: рецепт тушкованих курячих стегон з овочами та грибами
Пенсії заблокують прямо на картах: банки готують "сюрприз" пенсіонерам
Далі потрібно очистити банан та натерти його на тертці з великими отворами. Ретельно перемішуємо все, щоб вийшло однорідне тісто.
Далі тісту треба дати відпочити. Обов’язково! Воно має постояти хвилин 10-15, накрите рушничком. Лише після цього оладки на кефірі готові до смаження.
Розігріваємо пательню із соняшниковою олією та столовою ложкою викладаємо тісто. Всього для смаження знадобиться 3-4 ст. л. олії.
Смажити оладки з бананом потрібно по кілька хвилин з кожного боку, до утворення красивої золотавої скоринки.
Такі оладки найкраще смакують з медом, сметаною, згущеним молоком чи будь-яким варенням до смаку.
Читайте також:
Гарний настрій на сніданок: як приготувати оладки з яблуками та вівсянкою. Рецепт
Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту
Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку
