Бутерброди люди їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. В українців бутерброди – це ціла культура, адже сало на хліб та під часничок є чи не національною стравою.
Але українська кулінарія є на етапі активного дослідження. І кухар Євген Клопотенко є одним із першовідкривачів. Рецепт смачних бутербродів з курячою грудною та солоним огірком був опублікований на сайті klopotenko.com.
Для приготування нам знадобиться:
- 400 г курячого філе
- соус кисло-солодкий будь-якого виробника
- 2 солоних огірків
- 3 скибочки крафтового хліба
- 20 г вершкового масла
- Для початку необхідно розігріти духовку до 200 градусів.
- Зачищаємо курячі грудки від плівок і жиру, ріжемо філе на пропорційні слайси, потім викладаємо їх на лист, солимо і перчимо і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Після цього бажано включити на 2 хвилини режим гриль.
- На сковороді розтоплюють вершкове масло і смажимо на ньому скибочки хліба, роблячи грінки.
- Солоні огірки потрібно нарізати соломкою
- Запеченій курці даємо охолонути, кладемо грудку в глибоку тарілку і змішуємо з солодким кисло-солодким соусом, щоб філе просочилося з усіх боків.
- Формуємо бутерброд. На шматочок хліба викладаємо курку, а зверху кладемо соломку з огірка. Зверху трохи поливаємо соусом та перчимо.
Читайте також:
Росія випробовує нову зброю над трьома областями: у ЗСУ розкрили, чи врятує нас ППО
Як повісити одну скриньку і назавжди забути про гусениці: секрет, про який мовчать садівники
"Готуйтеся платити більше": в Україні готують новий тарифний удар по платіжках за тепло
Осінній рецепт міні-шарлоток з сиром та яблуками: м'які, ніжні, як з дитинства
