Наші бабусі готували борщ у печі. Тоді страва мала яскраво виражений копчений смак, який додавав пікантності і гостроти такому здавалося б звичному смаковому з'єднанню.
Детальний рецепт такого незвичайного борщу було опубліковано на сайті poradnica.com.ua.
Для приготування нам знадобиться:
- 2,5-3 л води;
 - 2 середніх буряків;
 - підлогу головки капусти;
 - 4-5 середніх картоплин;
 - 1 велика морква;
 - 1 середня цибулина;
 - 250 г свинини;
 - рослинна олія;
 - 70-100 г томатної пасти;
 - 2 маленькі лаврові листочки;
 - 5 горошин чорного перцю;
 - 1 горошина запашного перцю;
 - 0,5 чайної ложки сушеного часнику;
 - 0,5 чайної ложки паприки;
 - сіль за смаком;
 - підлога пучка свіжої зелені;
 - 2 шт. чорносливу.
 
Спосіб приготування:
Спочатку м'ясо порізати маленькими порційними шматками. Картоплю, цибулю та моркву накришити кубиками, а буряки – соломкою замість тертки. Що ж до капусти, то її потрібно нашаткувати.
У сковороді розігріти олію. Викласти моркву, пасерувати на маленькому вогні до м'якого золотистого стану, викласти в каструлю. Далі те ж саме зробити з буряком, і додати другим шаром до моркви. У каструлю із овочами необхідно додати м'ясо. Туди ж додаємо прянощі, подрібнений чорнослив, сіль, томат та подрібнену зелень.
Листопад із сюрпризом: в Україну повертається спека до +21°C, синоптики обіцяють "друге бабине літо"
"Живемо кожен своїм життям": Андрій Бєдняков вперше відверто розповів, чому не хоче повертатися до колишньої
Соковиті сардельки у вершково-часниковому соусі під сирною скоринкою: рецепт, який точно урізноманітнить магазинне
"Ох і бусан..." Леся Нікітюк вперше розповіла про сина й показала зворушливе фото
Далі все необхідно ретельно перемішати та залити окропом. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку на 50-60 хв. Замість каструлі можна використовувати гусятницю чи казанок. Подавати готовий борщ потрібно із зеленню та сметаною, ідеальним буде нарізане сало, цибуля та чарочка холодної самогонки.
Читайте також:
