Наші бабусі готували борщ у печі. Тоді страва мала яскраво виражений копчений смак, який додавав пікантності і гостроти такому здавалося б звичному смаковому з'єднанню.
Детальний рецепт такого незвичайного борщу було опубліковано на сайті poradnica.com.ua.
Для приготування нам знадобиться:
- 2,5-3 л води;
- 2 середніх буряків;
- підлогу головки капусти;
- 4-5 середніх картоплин;
- 1 велика морква;
- 1 середня цибулина;
- 250 г свинини;
- рослинна олія;
- 70-100 г томатної пасти;
- 2 маленькі лаврові листочки;
- 5 горошин чорного перцю;
- 1 горошина запашного перцю;
- 0,5 чайної ложки сушеного часнику;
- 0,5 чайної ложки паприки;
- сіль за смаком;
- підлога пучка свіжої зелені;
- 2 шт. чорносливу.
Спосіб приготування:
Спочатку м'ясо порізати маленькими порційними шматками. Картоплю, цибулю та моркву накришити кубиками, а буряки – соломкою замість тертки. Що ж до капусти, то її потрібно нашаткувати.
У сковороді розігріти олію. Викласти моркву, пасерувати на маленькому вогні до м'якого золотистого стану, викласти в каструлю. Далі те ж саме зробити з буряком, і додати другим шаром до моркви. У каструлю із овочами необхідно додати м'ясо. Туди ж додаємо прянощі, подрібнений чорнослив, сіль, томат та подрібнену зелень.
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Далі все необхідно ретельно перемішати та залити окропом. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку на 50-60 хв. Замість каструлі можна використовувати гусятницю чи казанок. Подавати готовий борщ потрібно із зеленню та сметаною, ідеальним буде нарізане сало, цибуля та чарочка холодної самогонки.
Читайте також: