М’які та ніжні галушки з додаванням гарбузи готуються з невеликої кількості інгредієнтів і є цікавою альтернативою лінивим вареникам.
  • 400 г борошна (+ 50 г для підсипки);
  • 100 мл кефіру 2,5%;
  • 150 г сиру пармезан;
  • 200 гарбузового пюре;
  • 50 г вершкового масла 73% (+ для галушок до смаку);
  • ½ ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру.

Очищаємо від шкірки 200 г гарбуза та нарізаємо його великими шматками. Перекладаємо у сотейник та заливаємо водою, щоб вона покривала овоч повністю. У воду потрібно додати дрібку солі та зварити гарбуз до м’якості - це приблизно 30 хвилин на середньому вогні.

Увага! Можна також приготувати гарбуз в духовці, щоб м’якоть стала більш сухою. Це допоможе покращити характеристики тіста.

З готового гарбуза злийте воду і додайте 50 г вершкового масла жирністю 73%. За допомогою товкачика зробіть пюре та залиште остигати.

У миску висипте 400 г борошна, додайте ½ ч. л. солі та 1 ч. л. цукру, перемішайте сухі інгредієнти. Додайте гарбузове пюре.

Влийте у тісто 100 мл кефіру жирністю 2,5%. Замісіть тісто, огорніть харчовою плівкою та дайте відпочити 20 хвилин.


Популярні новини зараз

Хитрість наших бабусь: що зробити, щоби до сковорідки нічого не прилипало

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Показати ще

Після цього присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто у джгути. Наріжте галушки завтовшки приблизно по 2 см кожна.


Відваріть галушки в киплячій підсоленій воді приблизно 2 хвилини після спливання. Дістаньте з каструлі шумівкою та одразу викладіть у тарілки.

Додайте вершкове масло до смаку та натріть зверху на дрібну тертку 150 г сиру

Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту

Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку