- 500 г свинини (задня частина), можна взяти одразу готовий фарш;
 - 100 г сирої пшениці;
 - 100 г води;
 - 1 цибулина;
 - 1 куряче яйце;
 - 2 ст. л. борошна для паніровки;
 - 3 ст. л. соняшникової олії;
 - сіль та перець за смаком;
 - 200 г 15% сметани для соусу.
 
Спосіб приготування:
Для початку потрібно підготувати пшеницю. Для цього потрібно вимити крупи, залити 300 мл води, посолити. Далі ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо ще 30-40 хвилин.
У свинячий фарш додаємо дрібно порізану цибулю, яку попередньо обсмажуємо до золотистого кольору. У цей фарш додаємо яйце і зварену пшеницю, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
З фаршу формуємо невеликі котлетки, обвалюємо у борошні з двох сторін. Далі потрібно обсмажити пшеничники з фаршем на сковороді з олією по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Після цього пшеничники необхідно викласти у форму для запікання. Робимо соус - розводимо в тарілці 200 г сметани 15% зі 100 мл води, добре збиваємо. Після цього заливаємо соусом пшеничники і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Подавати страву краще у гарячому вигляді, попередньо посипавши свіжою зеленню.
Гроші під ялинку: українцям заплатять до 6500 грн зимової допомоги - хто отримає нову "тисячу Зеленського" і більше
"Наша мрія здійснилась": ексучасниця "Холостяка" вперше стала мамою
Пенсіонери, увага: без цієї довідки не дадуть субсидію на зиму 2025, що треба зробити просто зараз
"Холостяк" під час війни: Григорій Решетнік заявив, що шоу з Цимбалюком об'єднує Україну
Читайте також:
