- 500 г свинини (задня частина), можна взяти одразу готовий фарш;
- 100 г сирої пшениці;
- 100 г води;
- 1 цибулина;
- 1 куряче яйце;
- 2 ст. л. борошна для паніровки;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- сіль та перець за смаком;
- 200 г 15% сметани для соусу.
Спосіб приготування:
Для початку потрібно підготувати пшеницю. Для цього потрібно вимити крупи, залити 300 мл води, посолити. Далі ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо ще 30-40 хвилин.
У свинячий фарш додаємо дрібно порізану цибулю, яку попередньо обсмажуємо до золотистого кольору. У цей фарш додаємо яйце і зварену пшеницю, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
З фаршу формуємо невеликі котлетки, обвалюємо у борошні з двох сторін. Далі потрібно обсмажити пшеничники з фаршем на сковороді з олією по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Після цього пшеничники необхідно викласти у форму для запікання. Робимо соус - розводимо в тарілці 200 г сметани 15% зі 100 мл води, добре збиваємо. Після цього заливаємо соусом пшеничники і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Подавати страву краще у гарячому вигляді, попередньо посипавши свіжою зеленню.
Свинина з приправою з цін: де дешевша грудинка, а де подорожчав шашлик, огляд усіх супермаркетів
"Нафтогаз" попередив українців про витік газу: перевірте, щоб не стати черговою жертвою
Чи отримають пенсіонери виплати у квітні-2025: у ПФУ зробили заяву для українців
Читайте також: