Для тіста":
- 4 яйця;
- 100 г вершкового масла (+20 г для змащування форми);
- 3 ст. л. цукру (+1 ст. л. для скоринки);
- 10 г ванільного цукру;
- 50 мл молока;
- 1 нарізний батон.
Для начинки:
- 3 яблука;
- 20 г вершкового масла (для смаження яблук);
- 2 ст. л. сахара.
Яблука найкраще використовувати з кислинкою, вони надають десерту приємного смаку і швидко пропікаються.
Отже, для приготування яєчно-молочної суміші потрібно в невеликій каструлі розтопити 100 г вершкового масла|мастила|, а окремо в мисці збити виделкою 4 яйця і 3 ст. л. цукру, а також 10 г ванільного цукру. Далі з'єднуються ці дві суміші, додається туди ще 50 мл молока та перемішується.
Для приготування начинки 3 яблука потрібно добре вимити і нарізати невеликими тонкими скибочками, видаливши серцевину. Далі потрібно розтопити на сковороді 20 г вершкового масла|мастила| і викласти туди яблука. Додаємо 2 ст. л. цукру і гасимо їх 10 хвилин на невеликому вогні.
Занурюємося в яєчно-молочну суміш по черзі шматочки нарізаного половинками білого хліба або батона на кілька секунд. Після чого хліб необхідно злегка віджати руками і в змащену вершковим маслом форму укладаємо частину хліба, закриваючи дно та боки.
На шар хліба викладаємо карамелізовані яблука.
В Україні підвищать виплати з 1 травня: по 8000 та 20000 гривень кожному
Міні-піци на сирній основі: смачно, швидко та без дріжджів, рецепт
Свинина з приправою з цін: де дешевша грудинка, а де подорожчав шашлик, огляд усіх супермаркетів
Чи отримають пенсіонери виплати у квітні-2025: у ПФУ зробили заяву для українців
Посипаємо яблука цукром та корицею, закриваємо їх ще одним шаром вимоченого в яєчно-молочній суміші хліба. Якщо яєчна суміш залишилася, її можна вилити зверху.
Зверху посипаємо 1 ст. л. цукру для золотистої скоринки.
"Пиріг" ставимо запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів у духовку.
Читайте також: