Рисові запіканки – не велика рідкість для українців. Хазяйки часто готують рисову молочну кашу, в яку додають вершкове масло і цукор, з рису роблять пудинги.
Про один незвичайний рецепт смачного рисового пудингу з яблуками читайте в нашому матеріалі.
Для приготування цієї солодкої страви нам знадобиться:
- рис – 1 склянка
- цукор – 1/2 склянки
- яблука – 700-800 г
- яйця – 3 шт.
- сіль
- порошок кориці – 1/2 ч. л.
- сметана (при подачі)
Як приготувати смачну рисову запіканку:
Спочатку потрібно добре промити рис, залити двома склянками води, довести до кипіння і варити на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Після закінчення часу, необхідно зняти сотейник з вогню, викласти в лист для запікання і дати охолонути.
Далі готуємо яблука. Їх необхідно очистити від шкірки та насіння, порізати маленькими кубиками.
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
У невеликий сотейник викласти третину яблук, додати 2 ст. л. цукру та трохи води (приблизно 4 ст. л.). Яблучну суміш потрібно довести до кипіння, накрити кришкою і проварити на малому вогні періодично помішуючи хвилин 10. Потім зняти кришку і, помішуючи, дати випаруватися воді. Яблука повинні розм'якнути, наче на пюре.
Повернемося до рису. На деко необхідно додати яблука, що залишилися, 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. порошку кориці, трохи солі, 2 яйця + 1 жовток (білок, що залишився, використовуємо пізніше), все ретельно перемішати.
Деко з рисом і яблуками накриваємо кришкою або фольгою і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку. Випікаємо приблизно 10 хв.
Дістаємо запіканку з духовки, покриваємо її білково-яблучним кремом і відправляємо у духовку назад на 15-20 хвилин.
Читайте також: