Огірковий соус ще називають дзадзики – це досить легка та вишукана страва, яка була взята з грецької кухні.
Цей соус ідеально підходить і до риби, і до м'яса, і до коренеплодів, і до страв, які були приготовані на багатті або духовці. Більш смачний дзадзики у літній сезон, коли огірки свіжі, соковиті та ароматні.
Детальний рецепт цього ідеального соусу був опублікований на сайті bbc.com.
Для приготування цього соусу, що дивно освіжає, нам знадобиться:
- Грецький йогурт – 500 г
- Часник – 3-4 зубчики
- Свіжі огірки – 250 г
- Свіжий кріп чи м'ята – невеликий пучок
- Оливкова олія – 4 ст. ложки
- Сік половинок лимона
- Сіль за смаком
Як приготувати соус з огірків:
Для початку потрібно підготувати самі огірки. Для цього їх необхідно очистити огірки від шкірки і дрібно наріжте натерти їх на тертці. Також очистіть та подрібніть часник – можна на тертці, а можна передавити через часнику.
Григорій Решетнік зізнався, що крім "Холостяка" викладає в університеті, але зарплати не вистачає навіть на комуналку
Спека на городі: як врятувати рослини від перегріву коріння
Іво Бобул і його тещі: одна ненависть, одна любов, і дві історії життя
Тирса в компості: 3 головні помилки городників і як перетворити їх на садове золото
Після цього необхідно змішайте часник, олію, подрібнену зелень, огірки та йогурт. У цю суміш потрібно додати лимонний сік і сіль на свій смак.
Подавати можна до будь-якої страви, але найсмачніше соус буде, якщо подати його холодним.
Читайте також: