Інгредієнти:

  • батон - 250 г
  • помідори - 600 г
  • цибуля - 100 г
  • часник - 3 зубчики
  • базилік - 10 листочків
  • бульйон - 500-600 г
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • сіль

Скибки батона порізати кубиками і, якщо батон не черствий, підсушити його (можна злегка зарум’янити) в духовці при температурі 100-150 °С.

Цибулю порізати дрібними кубиками.

Зубчики часника розчавити ножем і очистити від шкірки.

Помідори занурити в окріп на 20 с., обдати холодною водою і очистити від шкірки.

Потім томати порізати невеликими кубиками.

У каструлі на оливковій олії обсмажити цибулю до прозорого стану.

Популярні новини зараз

Попіл може стати отрутою для вашого городу; 3 випадки, коли заборонено використовувати це добриво

Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям

Огірки будуть плодоносити так, що ви втомитеся збирати врожай, просто підгодуйте цим чудо-засобом

Справжня прикраса: рецепт печива "Каштани" з маминого зошита

Показати ще

Потім до цибулі додати часник і, постійно помішуючи, смажити ще кілька хвилин до ледь золотистого кольору цибулі.

Потім до цибулі викласти порізані помідори і листочки базиліку. Перемішати і на середньому вогні варити 15 хв.

До помідорів додати бульйон і довести до кипіння. Бульйон для цієї страви зазвичай використовують мясний або овочевий, але якщо немає жодного, – скористайтесь бульйонним кубиком. Чітких обмежень щодо кількості бульйону також не існує, – суп може бути довільної густини, тому покладайтеся на свій смак.

Слідом викласти підсушені шматочки хліба. Все ретельно перемішати і на малому вогні, накривши кришкою, варити 8-10 хв. Протягом цього часу страву слід час від часу помішувати.

Читайте також:

Насолода для всієї родини: як приготувати пиріг з капустою. Рецепт

"Дамські витівки": як приготувати ніжний пиріг з домашнім сиром та ягодами. Рецепт

Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт