Інгредієнти:
- батон - 250 г
- помідори - 600 г
- цибуля - 100 г
- часник - 3 зубчики
- базилік - 10 листочків
- бульйон - 500-600 г
- оливкова олія - 3 ст. л.
- сіль
Скибки батона порізати кубиками і, якщо батон не черствий, підсушити його (можна злегка зарум’янити) в духовці при температурі 100-150 °С.
Цибулю порізати дрібними кубиками.
Зубчики часника розчавити ножем і очистити від шкірки.
Потім томати порізати невеликими кубиками.
У каструлі на оливковій олії обсмажити цибулю до прозорого стану.
Попіл може стати отрутою для вашого городу; 3 випадки, коли заборонено використовувати це добриво
Вже з 1 грудня правила мобілізації зміняться: що треба знати заброньованим українцям
Огірки будуть плодоносити так, що ви втомитеся збирати врожай, просто підгодуйте цим чудо-засобом
Справжня прикраса: рецепт печива "Каштани" з маминого зошита
Потім до цибулі додати часник і, постійно помішуючи, смажити ще кілька хвилин до ледь золотистого кольору цибулі.
Потім до цибулі викласти порізані помідори і листочки базиліку. Перемішати і на середньому вогні варити 15 хв.
До помідорів додати бульйон і довести до кипіння. Бульйон для цієї страви зазвичай використовують мясний або овочевий, але якщо немає жодного, – скористайтесь бульйонним кубиком. Чітких обмежень щодо кількості бульйону також не існує, – суп може бути довільної густини, тому покладайтеся на свій смак.
Слідом викласти підсушені шматочки хліба. Все ретельно перемішати і на малому вогні, накривши кришкою, варити 8-10 хв. Протягом цього часу страву слід час від часу помішувати.