Інгредієнти:

  • картопля великого розміру - 6 шт.
  • філе оселедця - 300 г
  • огірки мариновані (в мене корнішони) - 100 г
  • цибуля ріпчаста - 50 г
  • часник - 2 зубчики
  • зелень кропу
  • сметана - 450 г
  • сіль, чорний мелений перець

Кожну картоплину добре помити щіточкою, обсушити, рівномірно наколоти зубочисткою і натерти сіллю.

Картоплини загорнути у фольгу, викласти на деко і запікати в розігрітій до 220 °С духовці 1 год. Готовність картоплі перевірити зубочисткою.

Поки картопля запікається, готуємо соус. Для цього філе оселедця необхідно очистити від шкірки (якщо вона є) і порізати маленькими кубиками. Зелень кропу посікти ножем.

Огірки і ріпчасту цибулю порізати маленькими кубиками.

Підготовлені інгредієнти (оселедець, цибулю, огірки і кріп) викласти в посудину. Туди ж вичавити часник.

Популярні новини зараз

Штрафи на Великдень і навіть 15 діб: за що каратимуть українців

Як зібрати відро полуниці з одного куща: без хімії та чарівництва

Платіжки ростуть, ліфти стоять: українці обурені різким зростанням тарифів на обслуговування будинків

Настя Каменських натякнула на особисту драму: "Він розбив мені серце"

Показати ще

Додати сметану, перемішати, поперчити і, при потребі, посолити.

Щойно спечену гарячу картоплю повздовжньо надрізати ножем, розділити її навпіл, зверху полити соусом і одразу подавати до столу.

Читайте також:

Насолода для всієї родини: як приготувати пиріг з капустою. Рецепт

"Дамські витівки": як приготувати ніжний пиріг з домашнім сиром та ягодами. Рецепт

Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт