Інгредієнти:
- картопля великого розміру - 6 шт.
- філе оселедця - 300 г
- огірки мариновані (в мене корнішони) - 100 г
- цибуля ріпчаста - 50 г
- часник - 2 зубчики
- зелень кропу
- сметана - 450 г
- сіль, чорний мелений перець
Кожну картоплину добре помити щіточкою, обсушити, рівномірно наколоти зубочисткою і натерти сіллю.
Картоплини загорнути у фольгу, викласти на деко і запікати в розігрітій до 220 °С духовці 1 год. Готовність картоплі перевірити зубочисткою.
Поки картопля запікається, готуємо соус. Для цього філе оселедця необхідно очистити від шкірки (якщо вона є) і порізати маленькими кубиками. Зелень кропу посікти ножем.
Підготовлені інгредієнти (оселедець, цибулю, огірки і кріп) викласти в посудину. Туди ж вичавити часник.
"Лети, наш вусатий янгол": Оля Цибульська попрощалась з найріднішим чоловіком
BMW, який стріляє ракетами: як люксовий седан став зброєю ЗСУ
Не має водія, не живе в палаці й виховує без "зіркових понтів": як насправді ростуть діти Олени Кравець
Рецепт, який варто повернути: салат "Сніжок" - новорічна ніжність часів СРСР на вашому столі
Додати сметану, перемішати, поперчити і, при потребі, посолити.
Щойно спечену гарячу картоплю повздовжньо надрізати ножем, розділити її навпіл, зверху полити соусом і одразу подавати до столу.
