Інгредієнти:

  • картопля - 800 г
  • фіолетова цибуля - 100 г
  • зелень петрушки - півпучка
  • біле сухе вино - 50 мл

Для заправки:

  • оливкова олія - 80 мл
  • винний оцет (бажано білий) - 2 ст. л.
  • зерниста гірчиця - 1 ч. л.
  • сіль - 1 / 3 ч. л. або за смаком
  • чорний мелений перець

Для цієї страви важливо вибрати «правильну» картоплю, яка б не розварювалась і під час нарізки зберігала форму.

Картоплю добре помити і відварити в мундирі до готовності у підсоленій воді.

Цибулю порізати маленькими кубиками.

Зелень петрушки подрібнити ножем.

Для приготування заправки в миску викладаємо гірчицю і вливаємо оцет. Додаємо сіль, перець і тоненькою цівкою потрібно влити оливкову олію, інтенсивно збиваючи вінчиком. Збивати до тих пір, поки заправка не посвітлішає і трошки не загусне.

Популярні новини зараз

Усі проблеми вирішаться до початку 2025 року: з якими знаками Зодіаку 2024 попрощається успіхом

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки

Показати ще
Картоплю трошки вистудити, очистити від шкірки і порізати плястерками товщиною 5-6 мм. Додати вино, злегка перемішати і залишити на 10 хв.

Потім до картоплі додати порізану цибулю, зелень і заправку.

Акуратно перемішати, при потребі досолити і подавати до столу. Французький картопляний салат готовий.

Читайте також:

Як вибрати смачне та якісне сало: фахівці розкрили хитрощі

Лучше всего делать запасы: в Украине подорожало сало. Сколько стоит килограмм

Маринуем вареное сало на зиму: спасет в любой момент, даже если закроют магазины

Как приготовить ароматное вареное сало?