Із цим рецептом швидкого та безклопітного тіста абсолютно кожен зможе зробити по-справжньому смачні пиріжки.

Інгредієнти:

Для опари в теплу воду необхідно всипати сухі дріжджі, 15 г цукру, 150 г борошна, перемішати до однорідної консистенції, прикрити миску рушничком, залишити в теплому місці на 35 хвилин для активації дріжджів та появи пінистої "шапочки".

Вмішати решту борошна і замісити м‘яке тісто. Наприкінці частинами у 5 прийомів вмішати олію. Вмішувати наступну частину лише тоді, коли добре вимішається попередня.

Накрити тісто плівкою, прибрати в тепле місце, щоб тісто піднялось, приблизно на 1 годину.

Сформувати вироби.

Залишити в теплому місці під плівкою на 45—50 хвилин. Змастити розбовтаним з молоком яйцем. Випікати при 180 градусів до готовності.

Читайте також:

Насолода для всієї родини: як приготувати пиріг з капустою. Рецепт

"Дамські витівки": як приготувати ніжний пиріг з домашнім сиром та ягодами. Рецепт

Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт